Vinderen af IRONMAN 70.3 Jönköping i søndags er ikke den rigtige vinder. Det mener Michelle Vesterby, der i stedet mener at den rigtige vinder er Camilla Pedersen.

Det skriver Vesterby selv hun på Twitter.

Første kvinde over målstregen i Jönköping var østrigske Lisa Hütthaler, imens Camilla Pedersen blev nummer to – men med Hütthalers fortid med brug af EPO, mener Vesterby ikke at østrigeren fortjener opmærksomheden og titlen som vinder af 70.3 Jönköping.

Det er en artikel på kvinde tri-sitet Witsup.com, hvor Hütthaler bliver omtalt som vinder i overskriften, der har fået Michelle Vesterby til tasterne. For med en fortid som doper, fortjener hun ikke den opmærksomhed som mediet giver hende.

 

– “Hvorfor i det hele taget nævne Lisa! Der er én vinder, og det er Camilla!!” skriver Vesterby som en kommentar til Witsup.coms tweet.

Witsup.com svarer med, at de som medie forsøger at holde sig så neutrale som muligt, men at hun naturligvis har lov til at ytre sig. En holdning Vesterby forstår, imens hun dog ikke mener de burde inkludere Hütthalers navn som vinder i overskriften.

 

– “Jeg forstår, men jeg kan ikke se nogen grund til at give hende en overskrift på jeres medie!,” skriver Vesterby videre.

Camilla Pedersen blev nummer to i Jönköping efter ellers at have fulgtes med Hütthaler og Kimberley Morrison gennem hele cykelruten. På løbet trak Hütthaler dog fra de to følgesvende, og formåede på de 21,1 kilometer løb at opbygge et hul på næsten syv minutter til Pedersen.

Om Lisa Hütthalers dopingfortid

Lisa Hütthaler blev testet positiv for EPO under en out-of-competition test tilbage i 2008, hvorefter hun blev idømt en karantæne på 2 år. En karantæne der dog af WADA blev nedsat til 18 måneder.

Efter Hütthalers A-prøve viste sig at være positiv, bad østrigeren om at få undersøgt B-prøven. Her havde hun forsøgt at bestikke laboratoriemedarbejderen med ikke mindre end 20.000 euro for at rense hende – et forsøg der i 2009 gav hende en dom på 3 måneders fængsel for bestikkelse.

Siden Hütthaler vendte tilbage til sporten i 2010 har hun vundet adskillige sejre i både IRONMAN, Challenge og ETU-stævner. Blandt andet blev hun i 2014 officiel ETU europamester på mellemdistancen.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply