Selvom det er hverdag og ferietiden for alvor er slut, kan der godt køres stævner herhjemme i Danmark. Det blev der nemlig gjort her til aften i det fynske Føns-Havbane Tri, hvor Mikkel Jensen og Anastacia Damm var de første over målstregen.

Distancen der skulle konkurreres over var den lidt skæve distance 500 m svømning, 15 km cykling og 5 km løb, men på en hverdagsaften er der heller ikke rigtigt tid til meget mere. Starten gik klokken 17.55 for både herrer og kvinder, hvor der virkeligt blev gået til den allerede fra start. Men på 500 m, så gælder det også om at komme ud af starthullerne.

I herrernes race buldrede den senere vinder Mikkel Jensen (Fredericia Triathlon Team) gennem de 500 m svømning, der ikke efterlod nogen mulighederne for nogen af de øvrige konkurrenter. Jensen kom op af vandet med et forspring på 31 sekunder til sine nærmeste forfølgere, og så gik det ellers derudaf på de 15 km cykling.

Det halve minut holdte dog ikke gennem samtlige cykelkilometer, for bagfra kom Kasper Rhinstrøm-Schmidt (Fredericia Triathlon Team) drønene og kort før T2 var der kontakt mellem de to. Rhinstrøm-Schmidt og Mikkel Jensen tog hul på løbet sammen, og et højt tempo gennem samtlige 5 km fik sat de bagvedliggende konkurrenter ud af spillet om sejren – et spil der i øvrigt varede helt til målstregen, da ingen af de to i front formåede at ryste hinanden af.

Sejrsherren skulle dermed findes i et brag af en slutspurt, hvor Mikkel Jensen lige havde en anelse mere fart på og derfor var første mand over målstregen. Kasper Rhinstrøm-Schmidt kom i mål kun tre sekunder senere, imens Jacob Aagaard Ernst (Odense Triathlon Klub) fik løbet sig i mål på tredjepladsen, 1:44 efter de to forreste.

I kvindernes race blev der derimod byttet lidt rundt på placeringerne undervejs, hvor Petrine Stryhn (Lillebælt i Løb) tog teten på svømningen og var første kvinde på land. Hun kunne tage hul på cyklingen med et forspring på lidt over 35 sekunder ned til Anastacia Damm (Kolding Triathlon Klub) som nærmeste forfølger – men Damm havde tilsyneladende ikke tænkt sig at tage til takke med andenpladsen, så hun satte damp under kedlerne på den tohjulede og fik relativt hurtigt lukket hullet op til Stryhn.

Anastacia Damm fortsatte sit solorace hele vejen ind til T2, hvor hun kunne tage hul på de 5 km løb med et forspring på lige omkring 20 sekunder til Stryhn – og det forspring blev ellers bare udbygget gennem samtlige kilometer i løbeskoene.

Det blev dermed Anastacia Damm der var første kvinde over målstregen, imens Petrine Stryhn dog forsvarede sin andenplads hele vejen til mål. På målstregen var der 2:37 mellem de to hurtigste kvinder, imens tilskuerne måtte vente yderligere 4,5 minut før Rikke Aaskov Christiansen (Kvik Tri Team) rundede podiet af.

Udover herre- og kvinderacet blev der også afholdt børnetri (maks. 15 år) på distancen 200-7-2,5, hvor Magnus Haarberg (Odense Triathlon Klub) og Marie-Louise Jørgensen (Esbjerg Ungdomstriatlon) var de hurtigste.

Resultater Føns-Havbane Tri 2017

Herrer

1 Mikkel Jensen, Fredericia Triathlon Team, 0:50:04
2 Kasper Rhinstrøm-Schmidt, Fredericia Triathlon Team, 0:50:07
3 Jacob Aagaard Ernst, Odense Triathlon Klub, 0:51:48
4 Malte Ruben Kjær, Aarhus 1900 Triathlon, 0:52:59
5 Christian Nass, Odense Triathlon Klub, 0:53:32

Kvinder

1 Anastacia Damm, Kolding Triathlon Klub, 0:54:36
2 Petrine Stryhn, Lillebælt i Løb, 0:57:13
3 Rikke Aaskov Christiansen, Kvik Tri Team, 1:01:39
4 Ida Axø, Fredericia Triathlon Team, 1:03:10
5 Trine Printz, Odense Triathlon Klub, 1:07:01

Alle resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply