Både Richard Murray og Lucy Hall var blandt de største favoritter før starten på World Cup’ens første afdeling i Cape Town, og her til eftermiddag, levede de så begge op til favoritværdigheden, da de sejrede hos henholdsvis herrerne og kvinderne.

Richard Murray vandt hos herrerne trods tidsstraf

Før racestart, havde de to sydafrikanere Richard Murray og Henri Schoeman ytret, at de ønsker at vinde på hjemmebanen i Cape Town. Og racet der fulgte, fik i hvert fald også vist, at det var det de begge kom efter.

Udskilningen nåede aldrig at blive stor på svømningen, hvor franske Anthony Pujades førte an i en kæmpemæssig gruppe. Under et minut skulle der gå fra Pujades havde sat sine fødder på land, til den sidste mand var på fast grund, og så var der dermed lagt op til en cykeltur i store grupper.

På cyklen blev der gået aggressivt tilværks, og det betød, at tidligt på ruten var opstået små huller i feltet. Der kom dog stilhed over stormen, så da de første rammer T2, sker det i ét stort samlet felt. Og så ligger favoritværdigheden jo udelukkende hos de stærke løbere.

Og efter fem kilometer afsluttende løb, kunne Richard Murray, efter en intens battle med Henri Schoeman, krydse målstregen som vinder af sæsonens første World Cup. Og endda på trods af en tidsstraf undervejs, der kom som et resultat af, at Murray ikke havde fået lagt sin cykelhjelm ned i skiftezone-kassen. Nummer tre hos herrerne, blev Wian Sullwald.

1 Richard Murray, Sydafrika, 00:51:33
2 Henri Schoeman, Sydafrika, 00:51:41
3 Wian Sullwald, Sydafrika, 00:51:56

Lucy Hall nuppede sejren hos kvinderne

Hvis man synes det var tæt løb hos herrerne, så skulle man i stedet have set kvindernes race. For her endte det virkeligt tæt, med et sprintopgør der skulle afgøre kampen om guldmedaljen.

Allerede fra startskuddet lød, var det de to kvinder der senere endte med at dyste om sejren, der satte tempoet. Britiske Lucy Hall og landskvinden Jessica Learmonth, satte alt og alle på plads i vandet, og var de to første til at have fast grund under fødderne.

Selvom der hurtigt efter svømningen, kom samling på tropperne, så lykkedes det igen de to britiske kvinder at bryde løs. Og denne gang var det langt mere alvorligt, for da de sætter cyklen i T2, har de et hul på mere end ét minut til forfølgergruppen.

Og så skulle det afgøres på løbet, hvor det længe så ud til, at Jessica Learmonth var den stærkeste på dagen. Men i en hæsblæsende spurt, lykkedes det Lucy Hall, at overtage førstepladsen for næsten af Learmonth, der dermed sluttede på andenpladsen.

Tredjepladsen gik til japanske Ai Ueda, der kom i mål et halvt minut efter de to britiske kvinder i front. Med til den historie hører dog, at Ueda var fanget mere end halvandet minut tilbage i T2, så hun har altså løbet et helt minut ind på Hall/Learmonth-duoen på kun fem kilometer.

1 Lucy Hall, Storbritanien, 00:59:34
2 Jessica Learmonth, Storbritanien, 00:59:35
3 Ai Ueda, Japan, 1:00:04

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply