Til sommer introducerer Triatlon Festival Fyn en ny, sjov og let fordøjelig version af triatlon – BrunsvigerTri, som kombinerer løb, svømning og spisning af fynske brunsviger.

Triatlonsporten er for mange synonymt med lange distancer, hård træning og kostbart udstyr. Til sommer vil man have mulighed for at deltage i en helt ny, familievenlig version af triatlon – BrunsvigerTri. BrunsvigerTri bliver en del af festivalen Triatlon Festival Fyn, som er en forløber for ITU Multisports World Championships Festival 2018.

Når man deltager i BrunsvigerTri kan man vælge, om man vil svømme, løbe og spise eller blot løbe og spise. Formålet er, at give triatlonsporten et format, hvor alle kan være med – lige fra familiefaren der normalt har svært ved at komme op af sofaen, til børnene der vil have en hyggelig og uforpligtende motionsoplevelse. Og med en brunsviger fra Pistoria Bageri i sigte, så skal man nok komme i mål.

P4 Fyn er mediepartner på eventen. Studievært og mangeårig sportskommentator Erik Nielsen vil stå på Flakhaven og kommentere triatleternes indsats, mens de nærmer sig målstregen og får belønningen i form af 10 cm brunsviger. Erik Nielsen glæder sig til at støtte op om det nye fynske initiativ:

 – ”Vi har jo lavet Brunsvigerens Dag den 11. oktober, hvor vi hylder verdens bedste kage og markerer det ærkefynske. Det er noget, vi varmer op til hele året og her er BrunsvigerTri en fremragende idé, hvor vi blander sund livsstil med livsnydelse. Og så vil vi gerne bakke op om gode initiativer på Fyn, hvor BrunsvigerTri bliver en sjov optakt til VM i Triatlon i 2018 på Fyn, der bliver en kæmpe begivenhed,” fortæller Erik Nielsen.

BrunsvigerTri, som eventen er døbt, afholdes d. 1. juli ved Klosterbakken i Odense og med mål ved Flakhaven foran rådhuset. Det bliver altså lige i hjertet af Odense, at børn og voksne får mulighed for et (måske) første møde med triatlonsporten. Håbet er, at man med dette nye format kan få flere til at dyrke triatlon uden at føle den trænings- og udstyrsforpligtigelse der normalt følger med sporten.

BrunsvigerTri er samtidig en del af en større satsning, der med flere events henover året, skal markere at Fyn er godt i gang med at etablere sig som en sværvægter indenfor afholdelse af motionsstævner og festivaler. Men løbet markerer også at Fyn byder på store og stolte madtraditioner. Det hele kulminerer d. 11. oktober, hvor DR P4 Fyn og SPIS! Odense afholder Brunsvigerens Dag. En dag som skal hylde og udbrede kendskabet til denne velsmagende del af den fynske gastronomiske historie.

Program for BrunsvigerTri 1. juli kl. 13.00

BrunsvigerTri (lille): (125m svømning – 1,25km løb – 10cm brunsviger)
For børn op til 12 år med eller uden forældre

BrunsvigerTri (større): (125m svømning – 2,5km løb – 10cm brunsviger)
For børn mellem 13-17 år med eller uden forældre

B-run: (5km løb – 10 cm brunsiver)
For alle

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply