Ved dette års ETU ungdoms-EM i Panevezys i Lithauen blev bedste danske resultat en 6. plads til Oscar Gladney Rundqvist i A-finalen efter en fænomenal cykeltid, mens Valdemar Solok blev nr. 19. Hos pigerne blev Augusta Grønberg Christensen nr. 19 i A-finalen.

Efter semifinalerne for et par dage siden var Valdemar Solok og Oscar Gladney Rundqvist videre til A-finalen, mens Scott Steenberg gik videre til B-finalen.

Hos pigerne var Anastacia og Augusta videre til A-finalen, mens Mia Krüger var videre til B-finalen.

Oscar Gladney Rundqvist blev nr. 6, mens Valdemar Solok blev nr. 19 hos drengene

Hos drengene leverede Oscar Gladney Rundqvist det bedste resultat ved at blive nr. 6. Det var et mesterskab, hvor der var total britisk dominans, da de ryddede hele podiet. Europamesteren blev Daniel Slater.

De to danske drenge hang ellers lidt bagefter på svømningen. De kom op af vandet som hhv. 4. sidst og 5. sidst ud af feltet på 30. Dermed ikke den bedste start for danskerne. De to kom op af vandet i næsten samme tid – godt og vel 24 sekunder efter hurtigste atlet oppe af vandet.

Oscar Gladney Rundqvist formåede dog at levere en fænomenal cykeltid. Han kørte hurtigst på cyklen af alle deltagere i tiden 12:05. Til sammenligning formåede Oscar at indhente næsten et halvt minut alene på cyklingen på vinderen.

På løbet manglede Oscar dog lige det sidste for at blande sig med de allerbedste. Vinderen, Daniel Slater, løb hurtigste tid i tiden 7:17, mens Oscar løb cirka 31 sekunder langsommere i tiden 7:48.

Vinderen af stævnet blev dermed britiske Daniel slater i sluttiden 24:52, og derudover blev løbets nr. 2 og 3 også britter. Dermed en ganske god dag for Storbritannien. Oscar sluttede på 6. pladsen – 22 sekunder efter vinderen – i tiden 25:14.

Valdemar kæmpede også flot og fik hentet nogle placeringer efter svømningen. Valdemar sluttede på 19. pladsen.

Se hele resultatlisten her.

Til start i B-finalen var som bekendt også danske Scott Steenberg. Her måtte de tage starten om flere gange, da der var tyvstart flere gange.

Scott Steenberg formåede at blive nr. 23 i B-finalen.

Augusta Grønberg Christensen blev nr. 19 hos pigerne i A-finalen

Hos pigerne var Augusta Grønberg Christensen og Anastacia Damm gået videre til A-finalen.

Her formåede Augusta at blive nr. 19, mens Anastacia af ukendte årsager ikke fremgår med resultater på resultatlisten. Vinderen af stævnet hos pigerne blev franske Jessica Fullager.

Efter svømningen lå Augusta cirka 29 sekunder efter forreste atlet. Et hul som Augusta desværre aldrig nåede at lukke.

Augusta sluttede i tiden 28:43 – lidt under et minut efter vinderen.

Resultater A-finale, piger

1 Jessica Fullagar, Frankrig, 27:37
2 Beatrice Mallozzi, Italien, 27:38
3 Pia Totschnig Østrig, 27:58

19 Augusta Grønberg Christensen, Danmark, 28:43

30 Anastacia Damm, Danmark, 30:00

I pigernes B-finale deltog Mia Krüger. Hun blev nr. 13 cirka 1 minut efter hurtigste atlet i B-finalen.