Pia Englyst og Emil Holm sejrede tidligere i dag i forårsstævnet Islev Duathlon på den lange distance. På den korte distance var det Mads Frederik Eilersen og Tine Vogt der var de stærkeste.

Islev Duathlon der efterhånden er gået hen og blevet lidt af en forårsklassiker, er i dag blevet afholdt på to forskellige distancer; den lange bestående af 5 kilometer løb, 24 kilometer cykling og 5 kilometer løb og den korte bestående af 2,5 kilometer løb, 12 kilometer cykling og 2,5 kilometer løb.

På den lange distance var det Emil Holm der var hurtigst hos herrerne, imens Pia Englyst var den hurtigste kvinde. På den korte var det så Mads Frederik Eilersen og Tine Vogt der var de første over stregen hos henholdsvis herrerne og kvinderne.

Mads Holm vandt herrernes lange distance

Der var ikke meget konkurrence om sejren på herrernes lange distance. Allerede fra de første par meter var løbet havde den senere vinder Emil Holm (Ganløse Tri Center) lagt sig i spidsen, og så så konkurrenterne ham rent faktisk ikke igen.

Holm fik tilbagelagt de første 5 kilometer løb i tiden 15:35, hvilket fik skabt ham et hul på godt og vel et halvt minut til den nærmeste forfølger Nicklas Nygaard (KTK86). Herefter skulle der gå yderligere knap tyve sekunder før Lars Peter Bloch (K-Tri) fulgte som tredje mand.

På cyklen viste Holm sig dog ikke at være hurtigst, da det lykkedes Esben Hovgaard (KTK86/DayDose) at sætte hurtigste cykelsplit og hente tyve sekunder på den førende Holm. Hovgaard havde dog tabt mere end et minut til Holm under det første løb, og det hurtige cykelsplit på 35:34 var derfor ikke nok til at han kunne tage føringen.

Emil Holm var dermed første mand ude på de afsluttende fem kilometer løb, og her slutter han også som han startede; nemlig som hurtigste mand. Holms vindertid blev 1:07:55, og det var 1:09 hurtigere end Nicklas Nygaard der sluttede i tiden 1:09:04 der rakte til en andenplads. Sidste mand på podiet blev Esben Hovgaard der sluttede i tiden 1:10:16.

Pia Englyst vandt kvindernes lange distance

Modsat herrerne var der meget mere konkurrence om sejren hos kvinderne. Pia Englyst (KTK86/X-Bionic) trak det længste strå og sejrede, men det var kun med et knebent forspring til de to øvrige podietagere.

Allerhurtigst på de første fem kilometer løb var Anne Holm (Ganløse Tri Center) der løb i tiden 18:18. Ikke langt efter hende var dog Signe Køngerskov (KTK86), og så var den senere vinder Pia Englyst den tredje til at smide løbeskoene i T1.

På cyklen skulle der dog ikke gå længe før Englyst havde overtaget føringen, da hun med 39:36 var den hurtigste kvinde på den tohjulede. Hendes cykeltid gav hende dog ikke en voldsom føring i T2, da særligt Signe Køngerskov (KTK86) også havde god fart i benene på jernhesten.

Det hele skulle dermed afgøres på de afsluttende fem kilometer løb, hvor Pia Englyst ikke var den hurtigste, men alligevel formåede at forsvare sin føring og dermed vinde kvindernes lange distance. Ruten skulle dog nok ikke have været en kilometer eller to længere, for Marie Brandt Schulz var klart den hurtigste løber og formåede at løbe sig op på andenpladsen, kun 18 sekunder fra sejren. Signe Køngerskov rundede podiet af 28 sekunder efter Englyst.

Mads Frederik Eilersen og Tine Vogt vandt på den korte distance

Der var også godt gang i den hos både herrerne og kvinderne på den korte distance.

Tine Vogt (DMK) lykkedes med at være den hurtigste kvinde på distancen, men det var kun lige og lige da hun i mål kun var to sekunder hurtigere end Amanda Gammelby Qvesel (Plant Strong DK//UngEnergi) på andenpladsen og seks minutter hurtigere end Tanja Jeppesen (Amager Triatlon Klub) på tredjepladsen.

Hos herrerne var Mads Frederik Eilersen (Ganløse Tri Center) den hurtigste, men også her var der tæt kamp om sejren. Laurits Holm (Ganløse Bulls) sluttede nemlig på andenpladsen kun seks sekunder efter Eilersen, imens Frederik Meinertz (Amager Triatlon Klub) sluttede på tredjepladsen 55 sekunder efter vinderen.

Resultater Islev Duathlon 2017

Herrernes lange distance

1 Emil Holm, Ganløse Tri Center, 1:07:55
2 Nicklas Nygaard, KTK86, 1:09:04
3 Esben Hovgaard, KTK86/DayDose, 1:10:16
4 Lars Peter Bloch, K-Tri, 1:10:20
5 Bjørn Pedersen, 1:11:53

Kvindernes lange distance

1 Pia Englyst, KTK86/X-Bionic, 1:17:31
2  Marie Brandt Schulz, Team Mannov, 1:17:49
3 Signe Køngerskov, KTK86, 1:17:59
4 Anne Holm, Ganløse Tri Center, 1:18:43
5 Lillan Sindahl Glümer, OOB/Playground, 1:19:07

Herrernes korte distance

1 Mads Frederik Eilersen, Ganløse Tri Center, 0:40:17
2 Laurits Holm, Ganløse Bulls, 0:40:23
3 Frederik Meinertz, Amager Triatlon Klub, 0:41:12
4 Jacob Kjeldsen Krarup, 0:42:16
5 Sylvester Larsen, GTC – Bulls, 0:42:35

Kvindernes korte distance

1 Tine Vogt, DMK, 0:46:19
2 Amanda Gammelby Qvesel, Plant Strong DK/UngEnergi, 0:46:21
3 Tanja Jeppesen, Amager Triatlon Klub, 0:52:26
4 Nina Tingman, 0:53:05
5 Henriette Thygesen, 0:56:19

Alle resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply