Swimrun er blevet en mere og mere populær udfordring rundt omkring i verden, og i efteråret er der mulighed for at deltage i det hidtil hårdeste danske Swimrun, når de smukke omgivelser i Søhøjlandet og Silkeborg Søerne/Skovene byder på både hårde distancer og masser af højdemeter. 

Hvis du rejser en tur til Sverige og besøger en af de utallige søer, vil du næsten med garanti se folk løbe med deres våddragter og svømme med løbesko. Swimrun er nemlig i Sverige og i flere andre lande blevet nærmest ligeså populært som almindeligt triathlon.
I Swimrun er der ingen skiftezone, ingen cykel og man dyster typisk på en A-B rute langt væk fra asfalten og flade veje.

Man skal derfor selv transportere alt udstyret hele vejen fra start til mål ved skiftevis at løbe-svømme-løbe-svømme-løbe-svømme osv.

Og så foregår det hele tiden sammen på et hold af to personer.

Oplevelsen sammen var det hele værd

Swimrun har derfor mere fokus på naturoplevelsen og makkerskabet end sluttid og wattt-tal, og netop at kunne løbe over målstregen hånd i hånd med sin makker er for mange tiltalende:

“Vi fik øjnene op for Swimrun tilbage i 2014, hvor vores norske kollega Tom Remman (tidligere vinder af Norseman) udfordrede mig til at deltage i Swimrun Norway (50 km løb & 8 km svømning) sammen med en makker. Jeg tog fat i min bedste kammerat Casper Vulpius og fik ham overtalt til at være med. Selvom vi endte med at bruge det meste af dagen på de lange distancer, så var det en fantastisk følelse at løbe i mål sammen og give en hinanden en krammer. Og det er stadigvæk en oplevelse, som vi tænker tilbage på med glæde og tit snakker om”. 
fortæller Kristian Uhd Jepsen, der er direktør hos XTERRA Nordic og fortsætter:

“Derefter var der ikke langt fra tanke til handling, for Danmark skulle også have et Swimrun af international kaliber. Målet var fra første sekund Himmelbjerget og Silkeborg Søerne, men vi blev hurtigst udfordret af at opnå tilladelser. Derfor besluttede vi os i stedet for området ved Fussingø og Gudenåen, som både i 2015 og 2016 gav mange deltagere fra ind- og udland en god oplevelse med XTERRA Swimrun. Men nu er det endelig lykkedes med hjælp fra de lokale arrangører Henrik Leth Jørgensen og Peter Fuglsang at lave den ultimative rute i netop Silkeborg Skovene og Søerne, og vi har fået alle tilladelserne på plads. Det betyder, at vi d. 30. september 2017 endelig kan invitere til XTERRA Swimrun Søhøjlandet” fortæller Kristian, der satser på at få sin kammerat Casper Vulpius til at være med igen.

Hårde distancer og terræn venter

XTERRA Swimrun Søhøjlandet byder på hele 40 km trailløb og 7 km svømning fordelt på 15 dele svømning og 15 dele løb, og netop de mange skift er med til at gøre udfordringen mere spiselige:

“Jeg ville aldrig have gennemført hverken den samlede løbe- eller svømmedistance til Swimrun Norway ud i ét stræk. Men de mange skift og dermed mulighed for skiftevis at give armene og benene en pause gjorde det muligt, ligesom Kristian og jeg skiftevis kunne trække læsset alt efter, hvem der havde overskud” fortæller Casper Vulpius, der skal i skarp træning frem mod september, hvis han skal klare udfordringen;

“Ellers er jeg glad for, at der også er mulighed for Sprint-distancen, hvis træningen nu ikke forløber helt som ønsket”.

Der er nemlig også mulighed for en Sprint-distance til XTERRA Swimrun Søhøjlandet, der “kun” byder på 20 km trailløb og 3,5 km svømning fordelt på syv dele af hver disciplin.

Max plads til 100 hold

Til de store Swimrun stævner rundt omkring i verden får man hurtigt følelsen af at være alene i naturen, da de lange distancer spreder feltet ud, ligesom der ofte er et maksimalt deltagerantal. Dette gør sig også gældende til XTERRA Swimrun Søhøjlandet, hvor der max er plads til 100 hold fordelt på de to distancer.

Tilmeldingen er netop åbnet og der er mulighed for at læse mere om stævnet her.

DEL
Andreas har en fortid som projektleder i Running26, der står bag alle de nordiske XTERRA-stævner. Han besidder dermed en dyb indsigt og skarphed i særligt cross triathlon, hvilket også dét han bruger i sit arbejde her på Pastaparty.dk

Leave a Reply