Der er lagt op til en spændende afdeling i XTERRA Duathlon serien, når Teglstrup Hegn ved Helsingør imorgen bliver fyldt op med trailløbere og mountainbikere til tredje afdeling af XTERRA Duathlon serien.

Omkring 250 deltagere er klar til at kæmpe sig igennem 5 km trailløb – 20 km MTB – 5 km trailløb i Teglstrup Hegn, der pga. meget nedbør bliver en våd og ikke mindst udfordrende fornøjelse.

Ruten er op til stævnet ændret en smule for at tilgodese skovens mest udsatte områder, men der venter stadigvæk masser af singletrack og udfordringer.

Nordmand må betegnes som favorit hos mændende

Hos mændene bliver der hård kamp om sejren. Især den norske duatlet Øivind Bjerkseth ser stærk ud og må betegnes som favorit. Øivind har de seneste år flere gange deltaget i den danske Duathlon-serie og han har taget sejren hver gang.

Øivind Bjerkseth får skarp konkurrence fra flere stærke danskere. Især Anders Bregnhøj, der primært gør sig i mountainbike-verdenen, bliver en hård nød at knække. Han har – ligesom Øivind – altid vundet de Duathlons, han har deltaget i. Og for at det ikke skal være løgn, så gælder dette også for Anders Brink Nyberg, der har fire sejre i ligeså mange forsøg i MTB-duathlon serien tidligere på året.

Den flotte statistik bliver således ødelagt for mindst en af de tre til søndagens race.
Derudover skal man altid regne med rutinerede Henrik Søeberg, ligesom Silas Egelund og Erling Madsen.

Desværre bliver favoritfeltet uden Eskild Ebbesen, der stadigvæk bøvler med den fiberskade, som han pådrog sig til XTERRA Duathlon Gribskov i januar. Eskild Ebbesen satser dog på at være med til XTERRA Duathlon Hedeland d. 26. marts.

Anders Bregnhøj er klar til kamp
Anders Bregnhøj er klar til kamp

Tre favoritter hos kvinderne

Hos kvinderne ligner det endnu engang en tæt dyst mellem Carol Rasmussen, Kristine Nørgaard og Mette Andersen. Kristine Nørgaard fører på nuværende tidspunkt hele serien med to topresultater i de to første afdelinger. Carol Rasmussen er dog klar til at revanchere sig efter sidste afdeling i Vejle, hvor hun måtte udgå efter et styrt.

Derudover ved man aldrig, om der gemmer sig en overraskelse i deltagerfeltet, der hos kvinderne tæller over 40 deltagere, hvilket i cross-duathlon verdenen er en positiv tendens.

Følg med fra imorgen kl. 10.00 live her. Eller mød op på stævnepladsen ved Hellebæk Avlsgård, Hellebækvej 87, 3000 Helsingør.

DEL
Andreas har en fortid som projektleder i Running26, der står bag alle de nordiske XTERRA-stævner. Han besidder dermed en dyb indsigt og skarphed i særligt cross triathlon, hvilket også dét han bruger i sit arbejde her på Pastaparty.dk

Leave a Reply