Der er god vind i sejlene for teamet hos Xterra Nordic for tiden. For kort tid siden kunne vi offentliggøre, at Xterras europæiske mesterskab bliver kørt ved den berygtede Møns Klint, og nu offentliggøre de så, at de udvider med endnu et stævne i 2017.

Xterra til det tekniske Slettestrand

Det nye Xterra stævne kommer til at blive kørt på Slettestrand, og det byder altså på lidt af en udfordring for deltagerne. Masser af singletracks og tekniske passager, som er bygget af én af Europeas bedste sporbyggere, Esben Hauerbach Kronborg, er, hvad deltagerne kan forvente. 

Da det er første gang, at der skal køres Xterra i området, glæder hele Xterra Nordic-teamet sig til at se, hvordan det nyeste medlem i Xterra-familien kommer til at gå.

– “Vi glæder os i hvert fald til at lave et storslået arrangement, i et af de tyndest besatte områder, og det bliver spændende, om der kommer opbakning til det. Det lover i hvert fald positivt efter en lille teaser på vores Facebook-side i onsdags,” fortæller Andreas Juul Jeppesen, som er race director i Xterra Nordic.

Xterra-fans har bestemt

I vanlig Xterra Nordic-stil, vil også Xterra Slettestrand blive kørt over to dage, med børnerace, duathlon og den korte distance på førstedagen, imens den fulde Xterra-distance bliver kørt på andendagen.

Helt konkret bliver Xterra Slettestrand kørt i weekenden den 19. til 20. august, og arrangørerne lover, at det blive ét af de mest tekniske Xterra-stævner på dansk grund i 2017. Og faktisk, så er det de mange Xterra-triatleter, som har sørget for, at det nye race bliver en del af kalenderen i den kommende sæson.

Et spørgeskema, som arrangørerne har sendt rundt i 2016, har nemlig bevist, at der er stor efterspørgsel efter et Xterra-race i det udfordrende terræn.

 – “På bagkant af vores spørgeskemaer i 2016 tydeliggjorde, at der var en stor interesse for at få Slettestrand på Xterra-landkortet. Og vi er derfor super glade for, at vi nu kan imødekomme den store interesse,” skriver Xterra Nordic i et nyhedsbrev.

Programmet er fastlagt

Selvom der er mere end et halvt år til raceday på Slettestrand, er weekendens program allerede fastlagt. Lørdag den 19. august byder nemlig på et børne-duathlon (èn kilometer løb, fem kilometer cykling og én kilometer løb), et voksen-duathlon (fem kilometer løb, atten kilometer mountainbike og fem kilometer løb) og et Xterra Sprint-race (375 meter svømning, atten kilometer cykling og fem kilometer løb).

Og med disse races om lørdagen, er ruten prøvet godt og grundigt af til søndagens race. Og det er altså her, at deltagerne møder den største udfordring, med de 750 meter svømning, 30 kilometer mountainbike og 11 kilometer trailløb.

Ligesom med de andre danske Xterra-stævner i den kommende sæson, bliver det spændende at se, om arrangørerne formår at gøre tri-disciplinen cross-triathlon, endnu mere populært i 2017.

Tilmeldingen til Xterra Slettestrand 2017 åbner i øvrigt i morgen klokken 12.00.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply