Triathlon-verdenen fik i dag show for pengene i IRONMAN 70.3 St. George da tre af de største mandlige navne i tri-sporten mødtes til et spændende showdown. Alistair Brownlee er måske nok allermest en rookie på de lange distancer, men alligevel levede han til fulde op til sit ry for at være én af de største talenter der nogensinde har været i triathon – det gjorde han nemlig ved at vinde i det nordamerikanske IRONMAN 70.3 mesterskab i St. George, hvor han slog både den forsvarende vinder Lionel Sanders og dobbelte 70.3 verdensmester Sebastian Kienle.

I kvindernes race sørgede Holly Lawrence for rent bord for Bahrain Endurance Team, da hun i dag fortsatte sin dominering i 70.3-konkurrencerne med en sejr på en meget hård rute.

Brownlee i en klasse for sig selv

Efter at have lagt bag amerikanske Ben Kanute det meste af svømningen, kom Alistair Brownlee op af vandet kun tre sekunder fra fronten. Derefter skulle der dog ikke gå længe før Brownlee havde lagt sig alene i front på cyklen.

Hans bikesplit på 2:01:39 var kun 15 sekunder langsommere end supercyklisten Lionel Sanders, der ellers havde nok at se til efter at være kommet op af vandet mere end 3 minutter efter Brownlee. Kienle – som helt bestemt også betegnes som en supercyklist – brugte til gengæld 14 sekunder mere end Brownlee på cykelruten. Han var oppe af vandet 2 minutter efter Brownlee, og endte med at stille cyklen i T2 sammen med Sanders, godt og vel tre minutter efter den dobbelte OL-guldvinder.

På løbetruten startede Brownlee hårdt ud og lignede én der skulle vinde med 5 minutter eller mere. Farten kunne han dog ikke holde, og i stedet begyndte Sanders stille og roligt at indhente noget af den tabte tid. Kienle var derimod blevet sat af Sanders tidligt på løbet, og kom dermed aldrig i nærheden af at skulle vinde.

Til slut havde Sanders gennemført løberuten i tiden 1:12:19, hvilket var 2:20 hurtigere end Brownlee. Det var dog ikke helt nok til at det skulle være en canadisk sejr, og Alistair Brownlee vandt dermed sin sejr nummer to ud af to mulige på distancen – den første vandt han i Challenge Gran Canaria for et par uger siden. Kienle sørgede i øvrigt for dagens tredjeplads.

Holly Lawrence fortsatte sin dominering

Hvad der er Holly Lawrences efterhånden typiske racestrategi, gav hende i dag sejren i St. George. Hun dominerede ganske enkelt på cyklen, og så sig derefter aldrig tilbage – eller, hun tabte ganske vidst en del tid på løbet ovenpå en benhård cykelrute, men det var alligevel mere end nok til at hun kunne tage sejren i St. George.

Allerede på svømningen havde Lawrence lagt sig i front, hvorefter hun ondulerede resten af kvindefeltet på cyklen med et cykelsplit på 2:17:46, der gav hende en føring på mere end syv minutter i T2 til Jeanni Seymour og mere end otte minutter til Ellie Salthouse.

Det lykkedes for Seymour at hente mere end fire minutter ind på Lawrence på det afsluttende løb, men det var ikke i nærheden af at være nok til at snuppe sejren fra Lawrence. Seymour løb til gengæld i mål som nummer to, imens Ellie Salthouse måtte kæmpe sig i mål for at nappe tredjepladsen.

Rachel Joyce der netop er kommet tilbage efter at være ude på grund af graviditet blev i øvrigt nummer fire.

Resultater IRONMAN 70.3 St. George 2017

Kvindernes resultat

1 Holly Lawrence, Storbritanien, 4:12:07
2 Jeanni Seymour, Sydafrika, 4:15:12
3 Ellie Salthouse, Australien, 4:22:25
4 Rachel Joyce, Storbritanien, 4:25:46
5 Lesley Smith, USA, 4:27:44

Herrernes resultat

1 Alistair Brownlee, Storbritanien, 3:41:58
2 Lionel Sanders, Canada, 3:42:31
3 Sebastian Kienle, Tyskland, 3:46:20
4 Tim Don, Storbritanien, 3:48:26
5 Ben Kanute, USA, 3:50:29

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply