Fra i dag og fem dage frem, er mange af Europas og verdens bedste triatleter samlet i Helsingør. I eftermiddag og aften tester de for sidste gang svømmeruten forude for søndagens KMD IRONMAN 70.3 European Championship 2018. Blandt deltagerne til dagens svømmetest er danske Helle Frederiksen, der står overfor karrierens største sejr, hvis hun søndag kan hænge europamesterskabsmedaljen om halsen.

I et år er der blevet arbejdet frem mod de kommende dages mange triatlonaktiviteter, hvor det nu for alvor går løs i Helsingør, når Danmarks for andet år i træt er vært for IRONMAN 70.3 Europamesterskabet. Her skal deltagerne igennem 1.9km svømning, 90km cykling og 21,1km løb før de kan krydse målstregen foran Kronborg Slot:

 – Det er det her vi har ventet på. Og i aften kan tilskuere og sportsinteressede for første gang begynde at snuse lidt til det hele, når såvel proatleter som almindelige deltagere har den sidste svømmetest i havnen. Og de kommende dage, vil det så ellers syde og boble af triatlon i Helsingør, siger Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef for IRONMAN.

Pressen er velkommen i eftermiddag/aften for billeder og interviews. Blandt andre vil den danske medaljefavorit Helle Frederiksen og det svenske medaljehåb Patrik Nilsson være tilstede og teste svømmeruten.

Udvalgte nedslag i IRONMAN 70.3 Europamesterskab programmet:

13. juni: kl. 17.00-21.00 Sidste svømmetest i Kulturhavnen ved Kronborg Slot. Hundredevis af pro-atleter og almindelige deltagere, tester svømmeruten for sidste gang.

14 juni. Kl. 18-19.00 Åbningsceremoni på Kulturværftet med deltagelse af flere af favoritterne blandt herrer og damefeltet samt deltagere fra mere end 50 forskellige nationer. Åbningstaler, interview med pro-atleterne. Efterfølgende er der social run rundt om Kronborg Slot og meget mere.

15. juni. Kl. 17-21 Som led i IRONMAN 70.3 Europamesterskabet, afvikles en afdeling af Danmarks største motionstriatlon KMD 4:18:4 bestående med 400m svømning , 18km cykling og 4km løb. 

16. juni. Hele dagen: Deltagerne registrer sig, cykler tjekkes ind og de sidste forberedelser finder sted. Lørdag afvikles også IRONKIDS RUN for børn mellem 2-12 år. Masser af muligheder for, at tale med både pro-atleter og almindelige deltagere.

17. juni Hele dagen: Kl 06.00 begynder deltagerne at ankomme og kl.08.50 går starten til det største og mest prestigefyldte mesterskab nogensinde på dansk grund; KMD IRONMAN 70.3 European Championship 2018. Vinderen af Europamesterskabestitlen for herrer og kvinder, forventes at komme i mål mellem kl 12.00-13.00. Herefter kommer de øvrige 2.800 trialter i mål efter at have været igennem 1.9km svømning, 90km cykling og 21km løb.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply