Er du kortdistance-fan, behøver du nu ikke vente meget længere, for, at få stillet din lyst til højintensiv triathlon. I hvert fald ikke hvis det er nok bare at følge det hjemmefra. I morgen bliver sæsonens første World Cup-afdeling nemlig skudt i gang i sydafrikanske Cape Town, og et par af de navne der er med, blander sig normalt helt i toppen i storebror-serien, World Triathlon Series.

Den internationale kortdistance-sæson åbnes i Cape Town

Verden får i morgen, lørdag, en snigpremiere på den store kortdistance-battle 2017. Imorgen lyder startskuddet nemlig til World Cup’ens første afdeling i Cape Town, og på startlisten, finder vi blandt andet navne som Richard Murray (samlet nummer fem i World Series sidste år hos herrerne), Henri Schoeman (samlet nummer fire i World Series og vinder af Grand Final i Cozumel sidste år hos herrerne) og Ai Ueda (sidste års samlet nummer tre i World Series hos kvinderne).

Det må dermed siges, at der er lagt op til et ordentligt brag af en sæsonstart i Sydafrika.

Ai Ueda er storfavorit hos kvinderne

Kvinderne er de første til at starte i morgen. Japans Ai Ueda, der vandt VM-bronze sidste år, er det største navn på kvindernes startliste – ikke kun på grund af sidste års VM-bronze, men også fordi, hun er tidens mest succesfulde World Cup-atlet for både kvinderne og herrerne. Hun har nemlig vundet i alt seks World Cup-stævner gennem hendes karriere, inklusiv det seneste World Cup-race, Miyazaki ITU Triathlon World Cup 2016 i slutningen af oktober sidste år.

Ai Ueda er dermed den største favorit til at nappe sejren i morgendagens race. Hun kommer dog til at modtage hård konkurrence fra landskvinden Juri Ide, der tidligere har vundet to World Cup-afdelinger. Dog senest tilbage i 2011, men skulle formen være der for Juri, så er sandsynligheden for en sejr tilstede.

Hollandske Rachel Klamer er også værd at kigge efter i weekendens race. Hun har vundet World Cup-guld én gang i sin karriere, da hun tilbage i 2014, vandt i ungarnske Tiszaujvaros. Hun har dog ikke været på toppen af podiet siden – i hvert fald ikke i World Cup-sammenhæng – men hun nåede på trods af det, alligevel en tur på podiet i World Series i Hamborg sidste år. Hun må derfor absolut ikke afskrives i kampen om guldet i Cape Town i morgen.

De to britiske piger, Lucy Hall og Jessica Learmonth, skal absolut også tages med i betragtningen til morgendagens race. De er to af de hurtigste svømmere i feltet, og vil helt sikkert skabe ballade, såfremt de skulle ende i samme gruppe på cyklen. Og skulle de to britiske kvinder være alene i front på cyklen, så vil der være stor grund til bekymring hos de resterende kvinder i feltet.

Ai Ueda må dog alligevel betegnes som absolut topfavorit til sejren.

Henri Schoeman og Richard Murray er favoritterne hos herrerne

Hos herrerne, er der også lagt op til et utroligt spændende race. Sydafrikas egen olympiske medaljetager, Henri Schoeman, er første navn på herrernes startliste. Schoeman sluttede sin 2016-sæson med først OL-bronze i Rio og derefter sin første World Series-sejr i Grand Final i Cozumel foran de to Brownlee-brødre. Han er kendt for sine store skills i vandet, og kommer han godt fra start, er muligheden for at starte sæsonen hvor han slap, altså med en sejr, absolut tilstede.

Schoeman er dog ikke den eneste sydafrikaner til start, som kan kategoriseres som favorit til sejren. Også Richard Murray er på startlisten, og han har åbenlyst proklameret, at han går direkte efter sejren på hjemmebanen i Cape Town. Noget han har drømt om siden byen for første gang var vært fra World Series i 2014. Murray har også haft en fænomenal 2016-sæson, med en fjerdeplads i Rio og en World Cup-guldmedalje i New Plymouth. Han er en stærk cykel-løber, så er han med fremme efter svømningen, har Schoeman sig en stor konkurrent her.

Som outsidere til sejren i morgendagens race i Cape Town, er der et par enkelte herrer, der tidligere har lykkes med at få succes i World Cup’en. Det er australske Drew Box, østriske Thomas Springer og canadiske Matthew Sharpe, der alle tidligere har været på World Cup-podiet, men aldrig har opnået guld. Så morgendagens race, kan være en oplagt mulighed for, at opgradere farven på medaljerne.

Starten går lørdag over middag

World Cup-afdelingen i Cape Town, bliver kørt på sprintdistancen hos både herrerne og kvinderne, og løber af stablen i morgen, lørdag den 11. februar. Kvindernes start går klokken 12.45 dansk tid, imens herrernes start går klokken 14.30 dansk tid.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply