Det vel nok stærkeste pro-felt i verden indtil videre i år på distancen, gode muligheder for en ny dansk Europamester og en by der syder og koger af triatlon. IRONMAN 70.3 Europamesterskabet åbner officielt i aften kl. 18.00, og arrangørerne fra IRONMAN Danmark er klar til afviklingen af et historisk stort IRONMAN 70.3 race på dansk grund.

Pastaparty.dk fik en snak med Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef for IRONMAN, her timerne inden det hele går løs.

 – Vi glæder os rigtig meget. Ikke mindst på alle deltagerne og byens vegne. Det er noget de har ventet på i et år nu, og om lidt sker det alle har ventet på. Samtidig er jeg oprigtig stolt over at vi i Danmark kan være vært for så kæmpe stort et mesterskab som KMD IRONMAN 70.3 European Championship, fortæller Frej Elbæk Schjeldal.

Hele verden kommer til Danmark

Med 2.800 deltagere fra 50 nationer til start, sættes der på flere områder rekord til mesterskabstævnet. De mange deltagere giver motivation for de kommende år.

 – Når der kommer så mange deltagere, så giver det selvfølgelig masser af motivation i forhold til, hvordan vi kan udvikle racet de kommende år. Og det er klart, at vi rent afviklingsmæssigt ønsker at sætte barren rigtig højt og vise, hvad man får når man tager til Danmark for at deltage i store internationale stævner, uddyber Frej Elbæk Schjeldal.

Åbningsceremoni og masser af mennesker i stævneområdet

I aften kl. 18.00 er der åbningsceremoni og pro-talk med den legendariske IRONMAN announcer Paul Kaye. Og i det hele taget er KMD IRONMAN 70.3 European Championship meget mere end en én-dags begivenhed.

 – Allerede i går kunne man godt fornemme at der var noget stort på vej. Der var mange hundrede deltagere ude at svømme på ruten. Og det begynder for alvor at syde og bobler af triatlonstemning i byen, hvor vi også fredag har knap 1.000 deltagere i ilden til KMD 4:18:4 Helsingør, inden lørdag bliver store check-in dag med briefings, bike check-in mv., slutter Frej Elbæk Schjeldal.

Leave a Reply