Hurtigste dansker i søndagens Ironman Western Australia, var professionelle Jens Petersen-Bach, som efter i alt 140,6 miles i vand, på cykel og i løbesko, kunne krydse målstregen som nummer fire hos de professionelle herrer. Han måtte tidligere i år udgå i Kona med hofteproblemer, og de samme problemer begyndte at vise sig i søndagens race – dem fik han dog styr på, og kæmpede sig over målstregen i en absolut stærk sluttid.

Og lige dét, har vi haft os en kort snak med netop Jens Petersen-Bach om, imens han alligevel ventede på sit næste fly i Doha lufthavn.

Glad for fjerdepladsen i et stjernespækket felt

Som du også har kunne læse at Esben Hovgaard har udtalt, så var søndagens race i det vestlige Australien, godt besøgt af op til flere verdensstjerner. Og det samme siger Jens Petersen-Bach, som siden Kona, har været igennem en periode med alternativ træning.

Og med den lidt svære forberedelse, som Jens har haft, er han da også meget glad for slutresultatet i søndags.

 – “Jeg er meget meget glad for min fjerdeplads. Der var rigtig mange stærke atleter til start, så jeg vidste, det ville blive en svær dag, med den lidt svære forberedelse jeg har haft,” fortæller Jens Petersen Bach imens han på vej hjem fra Australien og derfor får tiden til at gå i Doha.

Startvanskeligheder på cyklen, men sluttede stærkt

Netop problemerne med hoften og nogle balder som samtidigt havde tendens til at spænde op, skulle også vise sig at volde lidt vanskeligheder på særligt de første kilometer af cyklingen.

 – “Jeg havde lidt problemer de først fyrre til halvtreds kilometer på cyklen. Min ryg gjorde lidt ondt og syntes, at min venstre balle spændte lidt op. Jeg var lidt bange for, at det hele ville spænde op igen lige som på Hawaii, så jeg holdte lidt igen. Heldigvis forsvandt smerterne og de sidste 120 kilometer, var der ikke nogen problemer på cyklen og kunne øge tempoet de sidste tres kilometer ind mod T2,” fortæller Jens om sin lille cykeltur på 180 kilometer.

Måtte kæmpe hårdt gennem hele marathonet

Med en – på trods af lidt startvanskeligheder – fornuftig cykling, hvor Jens stiller cyklen som nummer ni, ventede der nu det afsluttende marathon. Og heller ikke her, var det helt problemfrit. Men intet er jo nemt i en Ironman, så for Jens handlede det bare om, at kæmpe hårdt for at holde et højt tempo.

Og med en marathon-tid på 2:48:45, så må man sige, at det lykkedes ham.

– “Løbet var en rigtig hård omgang. Jeg fandt aldrig rigtigt flowet fra start, så måtte kæmpe hårdt for at holde tempoet oppe. Og så er det også bare ekstra tilfredsstillende, når det lykkedes alligevel,” forklarer Jens stolt.

Ved nu hvad der skal arbejdes videre med

På trods af det superhurtige marathonsplit, som Jens virkeligt måtte kæmpe hårdt for, så havde han faktisk også lidt problemer i starten på det afsluttende løb. Lænden var begyndt at spænde lidt op, men heldigvis var det noget, som stille og roligt forsvandt igen.

Og resultatet og sluttiden på 8:11:19, har da også givet Jens masser af optimistisk håb for, at den alternative træning har virket. Og så ved han samtidigt hvilke ting, som han kan arbejde videre med.

 – “De første ti kilometer på løbet var min læn meget spændt, hvilket gjorde det svært at finde rytmen. Det forsvandt heldigvis også igen. Så det var ikke helt problemfrit, men heldigvis meget bedre end Hawaii, og ikke noget der var i nærheden af at ødelægge mit race. Det gode er, at jeg nu ved at det er meget bedre, og så kan jeg arbejde videre med de ting, der stadig volder lidt problemer,” slutter Jens fra lufthavnen i Doha.

Et stort tillykke med fjerdepladsen skal i hvert fald lyde herfra, Jens!

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply