Den stod på strålende solskin, en benhård udfordring og ikke mindst en masse smil og glade deltagere ved Furesøen i søndags. Her blev første udgave af XTERRA Swimrun Furesø således afholdt, og alle deltagere kæmpede sig igennem de 18,4 km trailløb og 4 km svømning. Ikke overraskende blev det et par lynhurtige svenskere, der løb (og svømmede) med sejren. 

Swimrun er for mange stadigvæk en ny og ukendt disciplin her i Danmark. Og det er på trods af, at man bare skal lige over på den anden side af Øresund for at finde et virvar af “Swimrunners”, da Swimrun i Sverige er næsten en ligeså populær disciplin end almindeligt triathlon.
Swimrun er en flertrinskonkurrence i par, hvor alle deltagere skiftevis løber og svømmer længere distancer, der derfor involverer mange overgange mellem svømning og løb. Men der er ikke en fast skiftezone som i almindeligt triathlon, hvorfor man skal bære alt udstyr med sig hele vejen. Det betyder svømning i løbesko og løb i våddragt.

– Starten på XTERRA Swimrun Furesø

Til XTERRA Swimrun Furesø bød udfordringen på 18,4 km trailløb i det kuperede område omkring Furesø og 4 km svømning i selve Furesøen fordelt på syv dele af hver disciplin.
Ruten var lavet af den erfarne Swimrun-team Martin Empacher og Jakob De Stricker, som har deltaget i flere Swimruns rundt omkring i Europa. Den erfaring havde de benyttet til at lave en varieret, smuk og ikke mindst hård rute.

Svenskere var klar til at bide skeer med forsvarende XTERRA Swimrun vindere

Til sidste års XTERRA Swimrun Denmark ved Gudenåen var der ingen, der kunne følge med The Skull Hunters bestående af Andreas Piper Mårtensson og Anders Poul, der med en baggrund inden for henholdvis elitesvømning og trail- & OCR-løb, danner er stærkt komplimenterende Swimrun-par. Denne gang var der dog et svensk elitepar – TEAM LÖPLABBET på startlisten, der se seneste år har taget adskillige sejre til Swimrun rundt omkring i Europa.

De to par var da også hurtigst ude af starthullerne, hvor svenskerne var hurtigst på land, men det danske hold hentede forspringet ind på vandet.
Det afgørende forspring blev dog skabt på femte løbetur, der også var turen længste. Her skruede svenskerne i den grad op for tempoet, og med kilometertider i terrænet på uhørte 3,37 min/km, kunne det danske hold ikke længere følge med.
Forspringet holdte indtil målstregen, hvor TEAM LÖPLABBET vandt i vindertiden 2:31:09 – knap fire minutter hurtige end The Skull Hunters, der kom ind i 2:34:53.
Tredjehurtigste par var endnu et svensk hold – og endda et mix-hold bestående af Andre Fält & Linnéa Olausson. Super stærk præstation.


– TEAM LÖPLABBET var hurtigst i smukke omgivelse ved Furesøen

XTERRA Swimrun Furesø kommer tilbage i 2018
Efter løbet var der store roser fra alle deltagerne til de to danske arrangører, ruterne og hele arrangementet. Og især de svenske par lovede at hive en masse svenskerne med til Danmark i 2018, hvor XTERRA Swimrun Furesø igen vil blive afholdt i den sidste weekend i maj.

Hvis man ikke kan vente til 2018 med at prøve kræfter med Swimrun, så kan man altid holde sig opdateret på vores Race-kalender her på Pastaparty.dk.
DGI afholder bl.a. et kort Swimrun i forbindelse med deres landstævne i Aalborg d. 30. juni, og XTERRA afholder deres hovedstævne XTERRA Swimrun Søhøjlandet d. 30. september med to distancer: Fuld distancer på 40 km trailløb & 7 km svømning, samt en Sprint-distance på 20 km trailløb & 3,5 km svømning.
Og hvis man bare vil vide lidt mere om Swimrun, træningen og udstyret, så kan man få svar på de væsentligste spørgsmål her:

Q&A til XTERRA Swimrun

 

DEL
Andreas har en fortid som projektleder i Running26, der står bag alle de nordiske XTERRA-stævner. Han besidder dermed en dyb indsigt og skarphed i særligt cross triathlon, hvilket også dét han bruger i sit arbejde her på Pastaparty.dk

Leave a Reply