I dag blev Ikast Triathlon 2017 afholdt, og her var det Mathias Lyngsø Petersen, der løb med sejren i herreklassen, mens Nina Højris var hurtigst hos kvinderne.

Mathias Lyngsø Petersen vandt Ikast Triathlon 2017. Det lå ellers meget tæt mellem fire atleter efter T2, men blandt de fire var Mathias hurtigst på løberuten, og han tog dermed sejren.

Hos kvinderne var det Nina Højris, der tog sejren ved at have svømmet og cyklet hurtigt nok til at kunne levere den bedste sluttid.

Flot vejr og knap 100 deltagere i alle aldre og niveauer

Med en vejrudsigt, der lovede tocifrede temperaturer og let overskyet vejr, men med sol, var der lagt op til et rigtig godt stævne til Ikast Triathlon 2017. Distancen, som de voksne skulle igennem, var 400 – 18 – 4.

Stævnet blev afholdt med start i centrum af Ikast, hvor der skulle svømmes i svømmehallen, Ikast Svømmecenter, og herefter køres en enkelt runde, der gik sydøst om Ikast og hjem igen og til sidst løbes en rundstrækning med mål ved svømmehallen.

På startlisten var i alt lidt under 100 deltagere i alle niveauer og aldre.

Nina Højris vandt hos kvinderne foran Emma Christensen og Iben Schmidt Laursen

Hos kvinderne var det Nina Højris, der svømmede bedste tid i Ikast Svømmehal. Hun svømmede de 400 meter i tiden 05:49, og hun havde et stort forspring til de nærmeste forfølgere, der var næsten et minut efter på svømmedelen.

På cykelruten formåede Nina Højris at udbygge sin føring, da hun ligeledes satte den hurtigste tid blandt kvinderne med en gennemsnitsfart på næsten 35 km/t. Iben Schmidt Laursen satte anden hurtigste tid og kørte sig dermed op på stævnets andenplads.

Da det skulle afgøres på de sidste fire km løb, formåede Nina Højris at bevare sin føring, selvom hun løb næsten tre minutter langsommere end den hurtigste løber hos kvinderne. Emma Christensen kom susene og satte bedste løbetid hos kvinderne, hvilket var nok til, at hun endte på en samlet andenplads, mens Iben Schmidt Laursen tog stævnets sidste podieplads og kom ind på en flot tredjeplads.

Tæt duel indtil løbet, men Mathias Lyngsø Petersen tog sejren hos herrerne foran Ole Hemme og Torben Brendholdt

Mathias Lyngsø Petersen leverede dagens bedste svømmetid med en tid på 5:03. Mathias havde dog Ole Hemme, Oliver Korfitsen og Torben Brendholdt lige i hælene, der kom op af vandet kort tid efter.

Da de 18 km. skulle køres, var det Torben Brendholdt, der var hurtigst, da han cyklede med en gennemsnitsfart på 41,84 km/t. Mathias Lyngsø Petersen formåede dog at bevare sin føring ind mod T2, selvom han kørte lidt langsommere end Torben.

Efter T2 var det meget tæt mellem Mathias Lyngsø Petersen, Ole Hemme, Lars Schmidt og Torben Brendholdt, der alle lå inden for få sekunders mellemrum. Kampen om sejren skulle derfor afgøres på den fire km lange løberute.

Her var det Mathias Lyngsø Petersen, der trak det længste strå ved at løbe i tiden 13:32, hvilket var nok til at sætte de nærmeste konkurrenter. Mathias kom ind i sluttiden 46:13.

På andenpladsen kom Ole Hemme efter at have løbet i tiden 13:53 og en sluttid på 46:32, hvilket samlet var 30 sekunder hurtigere end stævnets tredjeplads, Torben Brendholdt, der løb i tiden 14:24 og dermed sluttede i tiden 47:02.

Resultater Ikast Triathlon 2017

Kvindernes resultater

1 Nina Højris, 56:49
2 Emma Christensen, 0:56:58
3 Iben Schmidt Laursen, 0:57:25
4 Mette Holleüfer Kristensen, 1:00:00
5 Rikke Feilberg Lyhne, 1:00:42

Herrernes resultater

1 Mathias Lyngsø Petersen, 0:46:13
2 Ole Hemme, 0:46:32
3 Torben Brendholdt, 0:47:02
4 Oliver Korfitsen, 0:47:21
5 Lars Schmidt, 0:48:07

Se den fulde resultatliste her.

DEL
Alexander Bojsen er skribent på Pastaparty.dk og elsker at skrive. Han har desuden tilbage i år 2016 gennemført IRONMAN Copenhagen og dyrker i dag cykling på højt niveau.

Leave a Reply