Der blev i dag taget hul på 1. afdeling af forårsklassikeren Farum Mini Tri. Vinderen hos kvinderne blev Mette Lizzi Jørgensen, imens Jesper Dünweber Darre tog sejren af sejren hos herrerne. 

Én af de største tegn på at tri-sæsonen nærmer sig er når Farum Mini Tri starter. Og det gjorde den i dag med første afdeling, hvor der var god kamp om topplaceringerne hos både kvinderne og herrerne.

Mette Lizzi Jørgensen (/tri club denmark) svømmede, cyklede og løb sejren hjem hos kvinderne, og Jesper Dünweber Darre (Herlev Tri & Motion) gjorde det samme hos herrerne.

Kvindernes race

43 sekunder. Det var hvad der adskilte dagens sejrskvinde Mette Lizzi Jørgensen (/tri club denmark) fra dagens nummer to, Anette Bøgh Andresen (Playground Tri) i kvindernes race i 1. afdeling af Farum Mini Tri.

Mette Lizzi Jørgensen viste sig allerede under de 500 meter svømning i Farum Svømmehal, at hun var kvinden at slå. Hun træder op af vandet i tiden 9:11, hvilket er 1:20 hurtigere end den næsthurtigste svømmer Beatrice Kirner (GTC).

På cyklen holder Jørgensen sin føring ganske fornuftigt, og hun er dermed den første kvinde til at stille cyklen i T2 og tage hul på løbet. Hun har mere end tre minutters forspring da hun sætter sine fødder på løberuten, og selvom Anette Bøgh Andresen viser sig at være stærkt løbende, så bliver det aldrig et vanvittigt tæt løb om sejren.

Mette Lizzi Jørgensen kunne derfor løbe over målstregen som overall vinder hos kvinderne i tiden 1:07:15. Anette Bøgh Andresen brugte 1:07:57 om at tilbagelægge distancen og blive nummer to, imens Beatrice Kirner opnåede sin tredjeplads med tiden 1:08:56.

Herrernes race

Nogenlunde samme tidsforskel mellem nummer ét og nummer to var der også hos herrerne. Jesper Dünweber Darre (Herlev Tri & Motion) slog Martin Peitersen (/tri club denmark) med 57 sekunder, og også allerede på svømningen foregik den første styrkeprøve.

Det var dog hverken Darre eller Peitersen der var de hurtigste i vandet. Det var derimod Niclas Mørck (Team Negative Split) der var den hurtigste i det våde element, da han tilbagelagde de 500 meter indendørs svømning i tiden 8:01. Og herfra skulle der faktisk gå 41 sekunder før Mikkel Skjold Pedersen (/tri club denmark) trådte op af vandet som den næste. Yderligere et halvt minut gik der før Mikkel Dissing var på land som tredje mand, og så var den senere vinder den fjerde mand til at forlade vandet – 1:47 efter første mand.

På cyklen var der dog ikke meget at stille op for de hurtigste svømmere, for Jesper Dünweber Darre kom simpelthen bare blæsende bagfra. Han tilbagelagde de 19 kilometer cykling i tiden 30:20, hvilket var klart det hurtigste cykelsplit på dagen. Herefter kom Martin Peitersen ind i T2 med Niclas Mørk kort derefter.

Ingen nåede nogensinde op til Darre på de afsluttende tre kilometer løb, så spændingen om sejren udeblev. I hvert fald til allersidst. Jesper Dünweber Darre slutter i tiden 53:49, imens Martin Peitersen bliver nummer to i tiden 54:46. Nummer tre blev Niclas Mørck i tiden 55:30.

Resultater fra 1. afdeling af Farum Mini Tri 2017

Kvindernes race

1 Mette Lizzi Jørgensen, /tri club denmark, 1:07:15
2 Anette Bøgh Andresen, Playground Tri, 1:07:57
3 Beatrice Kirner, GTC, 1:08:56
4 Sanne Røhe, Ninjas, 1:09:07
5 Katrina Feilberg, 1:10:08

Herrernes race

1 Jesper Dünweber Darre, Herlev Tri & Motion, 53:49
2 Martin Peitersen, /tri club denmark, 54:46
3 Niclas Mørck, Team Negative Split, 55:30
4 Peter Funk, /tri club denmark, 56:13
5 Mikkel Dissing, 2300, 56:19

Komplette resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply