IOC og ITU annoncerede tidligere i dag at triathlon-formatet Mixed Relay bliver en del af det olympiske program i Tokyo om kun tre år.

Det har længe været et omdiskuteret emne i international triathlon, og i dag kom meldingen så fra ITU (Den Internationale Triathlon Union) og IOC (Den Internationale Olympiske Komite). Mixed Relay-formatet er på OL-programmet i Tokyo i 2020 – og det er godt nyt for dansk triathlon, der har gode muligheder for et slagkraftigt dansk hold.

Mixed Relay giver et unikt samspil mellem kvinder og mænd

Det er i august måned 2020 at historiens første Mixed Relay-konkurrence i olympisk øjemed finder sted i Odaiba Marine Park i Tokyo, hvor hold af to kvinder og to mænd fra samme nation skal igennem i alt fire supersprint-distancer før målstregen skal krydses.

Og med en blanding af både mænd og kvinder på hvert hold, kommer det til at give et unikt sammenspil mellem begge køn. For i en Mixed Relay, er holdet afhængig af begge køns styrke.

– “Vi er absolut begejstrede af beslutningen. Vi har gennem lang tid presset på for at få Mixed Relay optaget i det olympiske program, da det er et event der giver sporten noget meget vigtigt: Et snært af teambuilding. Men mest vigtigt, så er det et event der demonstrerer at kvinder og mænd kan konkurrere sammen, og at begge køn er ligeligt vigtige for et holds succes,” udtaler Marisol Casado, præsident i ITU og medlem af IOC, i en pressemeddelelse.

Godt nyt for dansk triathlon

Set med danske briller er nyheden om Mixed Relay i Tokyo ganske interessant. Op til flere af de både rutinerede og unge danske talenter har udtrykt et ønske om at være en del af et dansk Mixed Relay-team i Tokyo, hvor særligt Andreas Schilling, Emil Deleuran og Daniel Bækkegård har været de mest fremtrædende med ønsket.

De danske muligheder for et godt OL-resultat i den nye OL-disciplin, ser dog umiddelbart også gode ud. Så sent som sidste år lå et dansk team bestående af Andreas Schilling, Alberte Kjær, Daniel Bækkegård og Line Thams rigtigt godt til om sejren i en Mixed Relay-konkurrence i Lissabon. Og havde det ikke været for en diskvalifikation på grund af en fejl undervejs – en fejl der i øvrigt blev begået af mange af de andre teams – så var danskerne absolut med i kampen om medaljerne.

Med et relay indført dagen efter DM Serie-finalen i Fredericia til september, ser det også ud til at lige præcis denne disciplin bliver højt prioriteret på den danske kortdistance-scene i de kommende år.

 

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply