På trods af aldrig at have konkurreret på distancer længere end OL-distancen, er ITU-stjernen Richard Murray aldrig favorit til at tage en podieplads i lørdagens Challenge VM. Han fortæller dog selv at han allerede til næste er 100 procent tilbage på de korte distancer for at jagte OL.

Han har aldrig før kørt konkurrencer over længere distancer end den klassiske OL-distance. Alligevel er sydafrikanske Richard Murray favorit til en podieplads i Challenge Familys VM-satsning The Championship i slovakiske Samorin i morgen.

Kører Challenge VM og de lange distancer for sjov

Selvom Murray eventuelt skulle stå med en sejr i Samorin, skal vi dog ikke regne med at se ham meget mere på de lange distancer. I hvert fald ikke fra næste år. Her tager han nemlig en tur tilbage til at være en fast del af VM-serien for at kvalificere sig til OL i Tokyo 2020.

Det udtaler han i et interview med det canadiske magasin Triathlon Magazine Canada, hvor han også fortæller at årsagen til de lange distancer i år, mest af alt handler om at have det sjovt og få et afbræk fra de vanlige korte distancer.

– “Jeg har kun lyst til at gøre noget der er sjovt. Så jeg tog ud for at stå på ski for kun anden gang i mit liv, og så planlagde jeg, at jeg endelig skulle lave en mellemdistance triathlon. Jeg har tidligere tilmeldt mig to gange til et, men jeg stillede aldrig til start. Den første gang var jeg 24 og min træner synes jeg var for ung til det, og den anden gang blev jeg skadet,” fortæller Richard Murray til Triathlon Magazine Canada.

– “Jeg glæder mig til at køre en længere distance. Det er sjovt at prøve noget nyt og jeg håber at jeg kan pace mig selv rigtigt.”

Går efter OL-podie i 2020

Selvom Murray på lørdag stiller til start i Samorin, så betyder det dog ikke at vi ikke får ham at se på de korte distancer i år. Tidligere i år vandt han historiens første Super League Triathlon samlet, og så har han alene i år også vundet to World Cups og blev nummer to i VM-seriens afdeling i Gold Coast.

Senere i år får vi ham så at se igen på det kategoriske blå tæppe i VM-serien.

– “Jeg kommer til at køre WTS-konkurrencer (VM-serien, red.) i Montreal, Hamborg og Grand Final i Rotterdam i Holland. Min kæreste Rachel Klamer er hollænder, så det er ret specielt for os begge. Selv mine forældre kommer til det race,” fortæller Murray og forsikrer at han til næste år er tilbage for fuld skrue i VM-serien;

– “Efter denne sæson vil WTS-konkurrencerne igen have min fulde opmærksomhed. De Olympiske Lege i Tokyo i 2020 er mit primære mål. Jeg er til den tid 31 år og i min primetime, så mit store mål er at slutte på podiet,” slutter Richard Murray.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply