Mindre tri-stævner skal tilbyde anderledes oplevelser for at trække deltagere til deres stævner. I Vejle har det lokale stævne slået sig an på en anderledes hård rute – og affundet sig med at være et mindre stævne. Hos IRONMAN hilser man niche-stævnerne velkommen: De er en vigtig del af markedet, lyder det.

I takt med at triathlon med rette kan bære mærkatet ”folkesport” herhjemme, er det de helt store stævner som IRONMAN og Challenge, der langsomt og sikkert er blevet de dominerende på markedet.

I skyggen af den dominans kæmper en hel underskov af mindre stævner både for at få fodfæste og for at overleve. Vejen frem for dem er at tilbyde en anderledes oplevelse – og at arbejde for en pletfri afvikling, på trods af at deltagerantallet er småt. Sådan lyder det fra Thure Kjær, der i år for tredje år i træk står bag forårs-stævnet Vejle Fjord Triathlon.

Vejle-stævnet afvikles søndag den 21. maj og køres på den mellemkorte distance med 900 meter svømning, 40 kilometer cykling og 10 kilometer løb.

På trods af et deltagerantal, der er milevidt fra IRONMANs, så har arrangøren valgt at være tilfreds og holde fokus på at deltagerne, får en førsteklasses oplevelse:

 – ”Hos os er vi glade, hvis vi får mellem 300 og 400 deltagere, som har lyst til at komme herover og køre. I starten hang vi lidt med mulen over, at vores deltagerantal ikke steg eksplosivt, men i stedet for at lukke og slukke, har vi valgt at bruge alle kræfter på dem, som har lyst til at køre et anderledes og hårdt forårsløb,” fortæller Thure Kjær.

Vejle Fjord Triathlon slår sig an på dels at være det første stævne i kalenderen, som har svømning i åbent vand, og samtidig er cykelruten langt fra pandekageflad:

 – ”Vi kan ikke lave om på, hvordan naturen er i Vejle, og vi tror på, at stævner skal afspejle de ramme de afholdes i. Derfor bliver vores løb aldrig et stævne, hvor du kan jagte en PR ved at tonse ud af en flad motorvej og vende omkring en kegle. Vores 900 meter svømning er i den kolde ende, og ruten på cyklen er bakket og udfordrende,” fortæller Thure Kjær om Vejle Fjord Triathlon, som i år har premiere på løbets Duathlon-distance på 10 km løb, 40 km cykling, 5 km løb.

IRONMAN: Vi sætter pris på de små

Hos Danmarks største triathlon organisation IRONMAN, sætter man stor pris på det arbejde der udføres blandt de mindre stævne arrangører:

 – “Det er utrolig vigtigt for udbredelsen af vores sport, at der er mindre arrangører der afvikler gode stævner, som giver deltagerne mod på mere,” siger Frej Elbæk Schjeldal kommunikationschef hos IRONMAN Danmark, og fortsætter:

 – “Læresætningen om at man skal kravle før man kan gå, gælder i særdeleshed i triathlon. Hvis vi skal gøre os håb om flere nye deltagere til de store IRONMAN stævner, skal vi sikre, at der er mange indgange til sporten på de kortere distancer. Det er det samme vi selv gør med vores egne KMD 4:18:4 stævner,” forklarer han.

Netop bredden og den lettere tilgang til kortere distancer, står også højt på prioriteringslisten for arrangørerne af Vejle Fjord Triathlon:

 – ”Det bedste ved vores stævne er, at vi har fået fat i både de nye triatleter, som for første gang vil prøve at køre et rigtigt løb. Men samtidig benytter de erfarne og mere drevne atleter stævnet til at få prøvet formen af inden de store løb senere på sommeren,” slutter Thure Kjær.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply