I går var det elitens nordiske mesterskab på sprintdistancen i centrum af Fredericia, og i dag kom turen så til Challenge Fredericia, hvor mere end 300 age groupere skulle konkurrere over den olympiske distance. Stærkest i dag var Ole Hemme Hansen og Marie Brandt Schulz, da de begge vandt med mere end et minut til de nærmeste konkurrenter.

Det var dog ikke en føring allerede fra start der bidrog til sejren i hverken herrernes eller kvindernes race. Tværtimod var det mere en kombination af en stærk cyklingen og et stærkt løb der sikrede Ole Hemme Hansen og Marie Brandt Schultz Challenge Fredericia-titlerne.

I herrernes race kom Ole Hemme Hansen nemlig op af vandet som 3’er med et tidstab på to minutter til de hurtigste svømmere, men det fik han altså hurtigt kompenseret for på cyklen, hvor han allerede efter 6-7 km havde bragt sig alene i front.

Således plantede han sin cykel i T2 som første mand med et forspring på lidt over to minutter til Pelle Grønberg som nærmeste forfølger og 2:25 til Lars Schmidt som 3’er.

Selvom særligt Grønberg pressede hårdt på på de afsluttende 10 km løb, nåede forspringet på ham og Ole Hemme Hansen i front kun at blive halveret, og så var det altså Ole Hemme Hansen der sejrede med lidt over et minut til Pelle Grønberg.

På det afsluttende løb fik Bastian Peitersen løbet sig forbi Lars Schmidt, og så var det altså Bastian Peitersen der løb med tredjepladsen 3:25 efter Ole Hemme Hansen.

Kigger vi på kvindernes race, så så det meget mere sort ud for Marie Brandt Schultz, hvis hun skulle gøre sig forhåbninger om at vinde. Schultz tabte nemlig mere end 5 minutter til den førende Dorota Kuettel på svømningen, men med en efterfølgende stærk cykling, fik hun kørt sig tilbage i kampen om medaljerne.

Første kvinde til at tage hul på de afsluttende 10 km løb var dog Heidi Kjær Mikkelsen, som i T2 havde et forspring på knap to minutter til Kate Bramley, 2,5 minut til Maria Bødker og 3,5 minut til Marie Brandt Schultz.

Vi skulle dog ikke meget mere hen end cirka halvvejs på løbet, før Marie Brandt Schultz havde avanceret fra fjerde- til førstepladsen. Den placering holdte hun hele vejen til målstregen, hvor hun vandt med 1:08 ned til Kate Bramley på andenpladsen og 3:46 til Maria Bødker på tredjepladsen.

Resultater Challenge Fredericia 2017

Herrer

1 Ole Hemme Hansen, Aarhus 1900 Triathlon, 2:00:06
2 Pelle Grønberg, Ganløse Tri-Center, 2:01:10
3 Bastian Peitersen, Aalborg Triathlon Klub, 2:02:12
4 Frederik Andersen, Roskilde Triathlon Klub, 2:04:17
5 Lars Schmidt, Holstebro Triathlon Klub, 2:04:41

Kvinder

1 Marie Brandt Schultz, Hareskovens Triathlon Klub, 2:16:53
2 Kate Bramley, GPCsquad, 2:18:01
3 Maria Bødker, Odense Triathlon Klub, 2:20:39
4 Gitte Jakobsen, KVIK Tri Team, 2:22:18
5 Heidi Kjær Mikkelsen, Team Triathlon Herning, 2:22:29

Alle resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply