Selvom det kunne være fedt at opleve, er det ikke alle der har æren af at være i Kailua-Kona, Hawaii, på tri-sportens selveste juleaften på lørdag og opleve IRONMAN World Championship på tætteste hånd. Langt de fleste af os må følge med herhjemmefra og derfor giver vi dig her vores årlige guide til hvordan du bedst muligt følger begivenhederne i Stillehavet.

På lørdag den 13. oktober går det løs til årets største helligdag i tri-sporten, nemlig dagen for dette års IRONMAN World Championship på Hawaii. Nogle er rejst til Hawaii for at opleve hele showet på egen hånd, imens de fleste samles med tri-venner og bekendte for at dele den højtidelige aften med ligesindede.

Og så er der dem, der bare vil opleve aftenen og natten helt stille og for sig selv. Måske med en lille drøm om at det en dag er dem selv der står på startstregen på Hawaii.

Uanset hvilken gruppe du tilhører, kan vi dog ikke komme udenom, at det er en helt særlig begivenhed for tri-sporten, som vi på lørdag skal være vidne til. Og derfor har vi herunder også samlet en række gode muligheder for at følge det hele på så tæt hold som muligt.

Livestreaming og livetracking

Livestream / TV

Og lad os starte med det allervigtigste. Nemlig selve livestreamingen, der tillader dig at kunne se det legendariske race uanset hvor i verden du befinder dig (forudsat at du har en internetforbindelse).

Kanalerne for hvor man ser livestreamingen skifter lidt fra år til år. På IRONMANs hjemmeside er der dog altid garanti for at finde livestreamet, ligesom hele showet i år bliver vist gennem Facebook Live på IRONMANs egen kanal IRONMAN Now.

Hvor billedkvaliteten og selve produceringen af livestreamet i de tidligere år har været af en lidt halvsørgelig karakter, kan vi i år forvente markante forbedringer. IRONMAN selv fortæller nemlig i en pressemeddelelse, at de til dette års Hawaii-race har indgået et samarbejde med A.S.O. (ja, dem der ejer Tour de France og også producerer livebillederne derfra), der kommer til at stå for selve produktionen af dækningen.

Det betyder bl.a. bedre billedkvalitet, flere kameraer og flere flotte billeder filmet af professionelle actionfotografer.

Faktisk starter dækningen på IRONMAN Live så småt allerede i dag, tirsdag. Her giver IRONMAN et indblik i nogle af pro-atleternes forberedelser m.m.

På raceday, altså på lørdag den 13. oktober, vil IRONMAN Now livestreame følgende:

  • Body Marking Show, der viser body marking af triatleterne og deres allersidste forberedelser i skiftezonen inden de gør klar til start. IRONMANs Body Marking Show starter klokken 16.40 og løber indtil klokken 17.40 dansk tid.
  • Live Race Coverage, der viser selve racet live (pro-herrerne, pro-kvinderne og starten på age group-herrerne og kvinderne), starter klokken 18.10 dansk tid og løber indtil pro-herrerne og de første pro-kvinder er kommet i mål.
  • Finish Line Party Show, der viser festen i målområdet og de sidste triatleters kamp for at komme i mål. Finish Line-showet starter klokken 11.20 søndag middag dansk tid.

Selve racet skydes i gang med pro-herrerne klokken 18.35 dansk tid, imens pro-kvindernes race skydes i gang klokken 18.40. Klokken 19.05 starter age group-herrerne og slutteligt starter age group-kvinderne klokken 19.20 dansk tid.

IRONMAN Tracker App

Har du ikke mulighed for at følge livestreamet fra Kona, eller vil du supplere de levende billeder med rå tidsdata ude fra ruten, kan du følge samtlige atleter på IRONMANs egen tracker-app IRONMAN Tracker.

Forvent ikke at livestreamet kommer til at vise meget mere end et par minutter sammenlagt fra age groupernes race, så tracker-app’en kommer til at være den bedste mulighed for at følge de danske deltagere live.

Søg eventuelt efter de danske deltagere i app’en med startnumrene fra vores oversigt over de danske deltagere her.

Har du ikke allerede IRONMAN Tracker App’en på din telefon, kan den downloades her (for iPhone) og her (for Android).

Spandevis af optaktsmateriale, reaktioner og løbende dækning

Udover IRONMANs egne produktioner og livetider, har du også rig mulighed for at få stillet din sult efter materiale fra Hawaii på massevis af andre platforme. Dem har vi samlet nogle af herunder.

Danske kanaler

Her på Pastaparty.dk følger vi naturligvis begivenhederne på Hawaii tæt, ligesom vi også både har lavet og laver masser af optaktsmateriale op til den store dag. Traditionen tro vil vi også være klar med både resultater og reaktioner efter det store slag i på lavaøen i Stillehavet.

På selve aftenen/natten fra startskuddet lyder for pro-herrerne og indtil klokken 6.00 søndag morgen dansk tid, vil vi her på Pastaparty.dk forsøge os med at køre en liveblog med fokus på de danske triatleter. Både pro’ere og age groupere. Det kommer til at foregå på vores hjemmeside.

Når først startskuddet nærmer sig, deler vi linket på vores Facebook-side. Så følger du os ikke allerede, så skynd dig at hoppe ind for at gøre det her.

Du finder i øvrigt alle vores nyheder og artikler om IRONMAN Hawaii her.

Udover det du kan følge her på Pstaparty.dk, leverer Lasse Stengaard aka. Tri-Oraklet også både optaktsmateriale og reaktioner fra Hawaii (primært i podcasts). Du finder Tri-Oraklet her.

Internationale kanaler

Der er naturligvis også en pæn række af udenlandske kanaler, der giver dig massevis af spændende materiale fra Hawaii.

Den allerstørste kanal til dette, må absolut være Bob Babbits Breakfast With Bob.

Breakfast With Bob er en årlig tilbagevendende række interviews med en lang række pre-race favoritter, dark horses og interessante pro-atleter. Dette års Breakfast With Bob-serie startede i går, mandag, og havde bl.a. danske Helle Frederiksen med.

Du finder Breakfast With Bob på Youtube-kanalen Babbitville her.

Er du til flere videoer, er der også gang i den på Talbot Coxs Youtube-kanal. Her kan du se videoer med et par af de absolut største stjerner i tri-sporten, i en blanding af interview og actionvideo.

Du finder Talbot Coxs Youtube-kanal her.

Hvis du er mere til podcasts, så er Triathlon Taren absolut ikke at forglemme. Ej heller IronWoman Podcasten, der bl.a. har haft danske Maja Stage Nielsen med ombord i år.

På den skriftlige front (endda også med en god portion videoer), er der naturligvis også det internationale triathlon-magasin Triathlete.com.

Og så kan du slutteligt også følge begivenhederne på Hawaii, ved at bruge nogle af de mest brugte hashtags på de sociale medier. De mest populære er disse:

#imkona
#momensofkona
#imwc

Har vi glemt nogen? Så tilføj gerne dine bud i kommentarfeltet herunder.

Leave a Reply