Der er i dag blevet kørt cross duathlon på to forskellige distancer i Ikast Cross Duatlon. Vinderne på den lange distance blev Niels Brandt Jørgensen (Haderslev Tri-2000) og Merete Barrit Hansen (MCV). På den korte distance, var det Jacob Pilgaard (Sinding MTB) og Anita Persson (iskTRI) som var hurtigst.

Vi har her skrevet et lille referat fra hver af de to distancer for både mændene og kvinderne.

Den korte distance

Dagens korte distance i Ikast Cross Duatlon, bestod af tre kilometer indledende løb, ti kilometer mountainbike og tre kilometer afsluttende løb.

Herrernes korte distance

Hos herrerne var det fra starten på de indledende tre kilometer løb, John Vejland Nielsen (Vestjysk Fugeteknik) som tog teten. Han gennemførte de tre første kilometer som hurtigste mand i tiden 15:30, med Kristian Mørup som nærmeste forfølger, 26 sekunder bagefter. Tredjehurtigste mand på det indledende løb, blev Birger Mejlholm, som løber ind i T1 i tiden 17:08.

Efter det første skifte, var det afsted på atleternes respektive mountainbikes. John Vejland Nielsen fik ikke lov at holde sin førsteplads særligt længe, da Jacob Pilgaard (Sinding MTB) hurtigt kommer bragende bagfra. Og Jacob Pilgaard da også den første mand til at stille cyklen med dagens hurtigste cykelsplit på 0:30:41. Preben Kjærsgaard er næste mand til at stille sin mountainbike i T2 og det gør han med et tidstab på et par knap minutter, til den førende Pilgaard. Ole Hansen (MCV) er med cykeltiden 0:31:59, den tredje mand til at ankomme i T2.

På det afsluttende løb, var det derfor op til forfølgerne at få lukket hullet op til den førende Jacob Pilgaard. Men det lykkedes aldrig og Pilgaard var derfor den første mandlige deltager, til at krydse målstregen på den korte distance. Jens Sørensen slutter efter en løbetid på 18:35 på en andenplads og skubber faktisk også Preben Kjærsgaard ud fra podiet. Manden som ankom i T2 på tredjepladsen, Ole Hansen, udgik og der var dermed åbnet op for en ny mand på det sidste podietrin. Den plads tog Kristian Mørup sig af, efter et afsluttende løb på 19:08.

Kvindernes korte distance

På kvindernes korte distance, var der tre atleter til start. Man kan dermed sige, at podiepladserne allerede var delt ud i forvejen. Det har dog ikke gjort kvindernes race mindre spændende, for det endte faktisk ret tæt blandt de to hurtigste kvinder.

Hurtigste kvinde på de tre indledende kilometer løb, blev Anita Persson (iskTRI). Hun tilbagelagde de tre kilometer løb i tiden 17:33, hvilket kun var ét enkelt sekund hurtigere end klubkammeraten Nina Kuhre. Tinna Muhlig, ligeledes fra iskTRI, løber de tre første kilometer på 22:51.

Hvad der ikke lykkedes for Persson på det indledende løb, lykkedes til gengæld på de ti kilometer mountainbike. Her tilbagelægger hun distancen på 38:40 og får dermed skabt sig et hul i T2 på lidt under et minut til Kuhre. Kuhre gennemfører mountainbikeruten på 39:37.

På det afsluttende løb, vender Kuhre racet lidt på hovedet. Hun løber mærkbart hurtigere end Persson og selvom hun med sine 17:58 sætter dagens hurtigste løbetid, når hun ikke at indhente Persson som løber i tiden 18:14. Det bliver dermed Anita Persson som tager sig af førstepladsen, imens Nina Kuhre napper andenpladsen og Tinna Muhlig tager sig af tredjepladsen.

Den lange distance

På den lange distance, var ruten sådan set den samme som på den korte. Til gengæld skulle deltagerne gennemføre i alt tre gange tre kilometer løb og to gange ti kilometer mountainbike.

Herrernes lange distance

Hos herrerne var der et par af de stærke triathlon navne til start, heriblandt Niels Brandt Jørgensen og Kona-deltageren fra i år, Lars Lomholt.

Og det var da også Niels Brandt Jørgensen (Haderslev Tri-2000) som lagde sig alene i spidsen på de indledende tre kilometer løb. Han ankommer med løbetiden 12:14, som første mand i T1. Men der er ikke langt ned til næste mand, som er Kasper Hagelskjær Kristensen (Team Lærling). Han løber i tiden 12:34, imens Lars Lomholt (Haderslev Tri-2000) er tredje mand i T1 med en løbetid på 12:38.

På dagens første ti kilometer mountainbike, bliver podiet dog byttet lidt rundt. Lars Lomholt giver den nemlig godt gas og kører sig med cykeltiden 26:14, fra tredjepladsen og op på førstepladsen. Niels Brandt Jørgensen stiller cyklen som nummer to efter en cykeltid på 27:32, imens Kasper Hagelskjær Kristensen besætter tredjepladsen med cykeltiden 27:56.

Men så viser Niels Brandt Jørgensen altså også klassen på dagens andet løb. Med en tid på hele 19 sekunder hurtigere end sin indledende tid, løber han sig igen op på førstepladsen. Han henviser dermed Lars Lomholt til andenpladsen, imens Kasper Hagelskjær Kristensen fortsat er på tredjepladsen.

Og som det ser ud i T2, fortsætter faktisk mere eller mindre igennem resten af racet. Niels Brandt Jørgensen ender, på trods af at Lars Lomholt driller ham lidt på dagens anden cykeltur, med at vinde en ganske sikker sejr. Jørgensen kommer i mål med et forspring på 52 sekunder til Lars Lomholt på andenpladsen og knap syv minutter til Kasper Hagelskjær Kristensen på tredjepladsen.

Kvindernes lange distance

På kvindernes lange distance, var der i form af Merete Barrit Hansen, kun én deltager til start. Man kan vel derfor med rette sige, at førstepladsen dermed var afgjort allerede på forhånd. Det krævede naturligvis at Merete ville gennemføre dagens lange distance – og det gjorde hun da også.

Merete Barrit Hansen (MCV) gennemførte dagens første tre kilometer løb i tiden 23:25. Derefter tager hun 41:10 om at tilbagelægge dagens første tur på mountainbike. Første tur på mountainbike, følger hun op med et løb på 26:34, hvorefter hun gennemfører dagens sidste mountainbiketur i tiden 42:13. Det afsluttende løb, gennemfører Merete på 23:04 – så der er slet ingen tvivl om, at Merete Barrit Hansen, har givet alt hvad der var at give, ude på ruten.