På en brandvarm dag blev der i dag kørt 1. afdeling af DM Tri Serien 2017 ved Furesøen, hvor Andreas Schilling og Edda Hannesdottir var helt suveræne hos eliten. I age group-racet var det Pelle Grønberg og Marie Brandt Schultz der var hurtigst.

Andreas Schilling og Edda Hannesdottir var i dag helt suveræne da der blev kørt 1. afdeling af DM Serien 2017 ved Furesøen. De kom begge alene til målstregen efter et brandvarmt race, men måden de begge afgjorde det på, var vidt forskellige.

Andreas Schilling vandt efter langt solorace

Hos herrerne var det nemlig Schilling der næsten førte fra start til slut, da han var nummer to til at komme op af vandet hvorefter han satte alle de øvrige konkurrenter på den lange bakke fra svømmeruten og op i T1.

Kort efter Schillings ankomst i T1 kom Daniel Bækkegård og Miki Taagholt løbende, og umiddelbart kunne det godt se ud til at der skulle komme samling på de forreste på cyklingen. Men det skete bare aldrig, for Schillings fart var bare dét hurtigere end de andres.

Schilling kunne dermed tage hul på løbet i ensom majestæt, og selvom Taagholt – der stiller cyklen som nummer to – gør en ihærdig indsats for at lukke hullet, så lykkedes det aldrig. Schilling krydser dermed målstregen som første mand efter ét stort solorace, imens Taagholt bliver nummer to, knap et halvt minut fra sejren. Nummer tre blev Emil Holm der vandt et drabeligt opgør om den sidste podieplads over Nicklas Røssner. De kom begge i mål knap to minutter efter Schilling.

Edda Hannesdottir satte konkurrenterne på plads på løbet

Hvor Andreas Schilling gjorde forskellen allerede på vej op mod T1, så var der anderledes samling på tingene i kvindernes race. I hvert fald indtil cyklerne blev stillet i T2.

Under de 750 meter svømning i det 14 grader kolde vand i Furesøen, skete der nemlig aldrig rigtigt splittelser i kvindefeltet, og også på cyklen var der mere eller mindre samling på tingene.

Det hele skulle dermed afgøres på løbet, hvor islandske Edda Hannesdottir var den klart stærkeste. Der var ikke engang løbet én kilometer før Hannesdottir havde slået hullet til blandt andre forhåndsfavoritten Alberte Kjær, og så så de ikke islændingen igen før målstregen var krydset.

Hannesdottir vinder i tiden 1:03:42, hvilket var knap 50 sekunder hurtigere end Anne Holm der tog dagens andenplads. Herefter skulle der gå yderligere 35 sekunder før Augusta Grønberg Christensen kom i mål på tredjepladsen.

Pelle Grønberg og Marie Brandt Schultz vandt hos age grouperne

Et par timer før det gik løs for eliten, blev der konkurreret i age group-rækkerne. Her var det Pelle Grønberg (Ganløse Tri-Center) og Marie Brandt Schultz (Hareskovens Triathlon Klub) der var de hurtigste hos henholdsvis herrerne og kvinderne.

Andenpladserne blev besat af Bastian Peitersen og Heidi Kjær Mikkelsen (Team Triathlon Herning), imens tredjepladserne blev erobret af Daniel Nykvist Larsen (Odense Triathlon Klub) og Marie Ejby Hansen (Langgarverne).

Hávard Vatnhamar og Marianne Hüche hurtigst i DM i ParaTri

Sideløbende elitens og age groupernes race, blev der også kørt DM i ParaTri. Tre atleter var til start, så konkurrencen var ikke den største. Hurtigste mand blev Hávard Vatnhamar der kom igennem i tiden 1:22:15, imens Marianne Hüche var hurtigste kvinde i tiden 1:26:01.

Resultater 1. afdeling af DM Tri Serien 2017 ved Furesøen

Elite herre

1 Andreas Schilling, 0:57:00
2 Miki Taagholt, 0:57:28
3 Emil Holm, 0:59:03
4 Nicklas Røssner Hansen, 0:59:05
5 Henrik Klemmensen, 0:59:22

Elite kvinder

1 Edda Hannesdottir, 1:03:42
2 Anne Holm, 1:04:31
3 Augusta Marie Grønberg Christensen, 1:05:06
4 Alberte Kjær, 1:05:58
5 Sif Bendix Madsen, 1:06:44

Age Group herre

1 Pelle Grønberg, Ganløse Tri-Center, 1:02:10
2 Bastian Peitersen, DTriF EP medlem, 1:04:14
3 Daniel Nykvist Larsen, Odense Triathlon Klub, 1:05:33
4 Michael Gladney, Silkeborg Motion/Tri Klub, 1:05:51
5 Jeppe Juhl, Karlslunde Tri, 1:06:24

Age Group kvinder

1 Marie Brandt Schultz, Hareskovens Triathlon Klub, 1:09:29
2 Heidi Kjær Mikkelsen, Team Triathlon Herning, 1:12:48
3 Marie Ejby Hansen, Langarverne, 1:14:12
4 Janne Frimodt, Haderslev Tri 2000, 1:18:26
5 Karina Kieffer, Amager Triathlon Klub, 1:19:25

Alle resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply