Det var ikke mange måneder Powerman Vejle fik til at forberede sig på sin debut. Men ikke desto mindre kom det op at stå, og i dag blev det så til en hjemmebanesejr til Danmarks bedste duatlet og VM-bronzevinder Søren Bystrup, efter at have indtaget førepositionen på cyklen.

Sørens største konkurrent, belgiske Seppe Odeyn, gav den ellers alt hvad han havde, for selv at skulle tage sejren.

Således var det også Odeyn der satte farten i starten på de indledende 10 km løb, men farten var aldrig høj nok til at slippe af med den stærke danskerduo Søren Bystrup og Kasper Lauman Hartlev.

De tre ankom samlet til T2, og så var det tid til Sørens stærkeste side. Cyklingen.

Og netop under cyklingen var det at Søren Bystrup grundlagde sejren. På første omgang af i alt fire, havde han allerede slået et hul på lidt over tyve sekunder til Seppe Odeyn – og det hul fik verdensranglistens belgiske nummer ét aldrig lukket igen.

Søren fortsatte med at udbygge sit forspring under de 60 km cykling, og kunne derefter tage hul på de afsluttende 10 km løb med et forspring på knap et minut.

Selvom Odeyn gjorde sit til at lukke hullet op til Bystrup, lykkedes det aldrig. Det eneste der blev indhentet af danskerens forspring var sølle tre sekunder, og så kunne Søren Bystrup tage sig en hjemmebanesejr med 55 sekunder ned til Seppe Odeyn på andenpladsen.

Under cyklingen lykkedes det Mathias Lyngsø Petersen at køre sig op på tredjepladsen, og den position holdte han også hele vejen til mål. Petersen kom i mål 3:26 efter vinderen Søren Bystrup.

I kvindernes race blev det derimod ikke til en dansk sejr, da hollandske Miriam van Reijen viste sig for stærk for Danmarks pt. bedste kvindelige duatlet Melina Neergaard Olsen.

Det var en føring for start til slut der gav hollænderen sejren, hvor Melina til gengæld fik vist sig som kvindernes absolut bedste dansker, ved at løbe i mål som 2’er X:XX efter Miriam van Reijen og X:XX foran Tina Thomsen, der kom i mål som 3’er.

Resultater Powerman Vejle 2017

Herrer

1 Søren Bystrup, Danmark, 2:45:34
2 Seppe Odeyn, Belgien, 2:46:30
3 Mathias Lyngsø Petersen, Danmark, 2:49:00
4 Kasper Lauman Hartlev, Danmark, 2:50:57
5 Karsten Dahl, Danmark, 2:53:57

Kvinder

1 Miriam van Reijen, Holland, 3:14:43
2 Melina Neergaard Olsen, Danmark, 3:22:18
3 Tina Thomsen, Danmark, 3:27:51
4 Chiin-Hooi Tan, Danmark, 3:34:44
5 Maria Buchvoll, Danmark, 3:35:52

Alle resultater fra Powerman Vejle 2017 kan ses her.

Leave a Reply