Thomas Strange har for kort tid siden, krydset målstregen som nummer syv i Challenge Mallorca. Den anden professionelle dansker som var til start på Mallorca, Chris Fischer, blev nummer elleve, i et race, hvor belgiske Pieter Heemeryck vandt.

Racereferat fra herrernes race i Challenge Mallorca 2016

Før starten på årets Challenge Mallorca, har begge de danske mænd i de professionelle rækker, Chris Fischer og Thomas Strange, udtalt at ingen af dem, har haft nogle helt optimale forberedelser. Blandt andet har Chris Fischer udtalt, at han døjer med forkølelse og at han derfor har været tæt på slet ikke at stille til start.

Seksmandsgruppe i front efter svømning

Men til start kom altså både Thomas Strange og Chris Fischer, sammen med 31 andre professionelle herrer.

Startskuddet på Mallorca, lød i morges klokken 9.00 og allerede tidligt på svømningen, havde seks herrer revet sig løs fra de øvrige deltagere. Hverken Thomas Strange eller Chris Fischer var en del af frontgruppen. Strange lå dog i en tremandsgruppe ikke langt efter de forreste, imens Fischer hurtigt kom til, at ligge noget længere tilbage, sammen med et par andre.

Og det bliver da også seksmandsgruppen som kommer samlet først i land. Første mand i T1, blev således tyske Patrick Dirksmeier, i tiden 23:45. Han havde følgeskab af spanske Jordi Garcia Gracia, Pablo Dapena Gonzalez (Spanien), Pieter Heemeryck (Belgien), Inaki Baldellou (Spanien) og David Bishop (Storbritannien).

Thomas Strange træder op af vandet, som første mand i en tremandsgruppe som nummer syv, knap et halvt minut efter frontgruppen. Chris Fischer derimod, gennemfører dagens 1900 meter svømning som nummer 28 i tiden 28:06 og har dermed lidt af et hul op til de forreste.

Belgier sætter sig hurtigt i front foran ellevemandsgruppe på cyklingens første halvdel

Efter en tur i skiftezonen, hvor der ikke skete nogle synderlige forskydninger, blev det tid til at tage hul på dagens kuperede og tekniske 90 kilometers cykling.

Tremands-forfølgergruppen med Thomas Strange, får lynhurtigt lukket hullet op til de seks forreste. Derudover får også et par stykker mere, kørt sig op til frontgruppen, som dermed tidligt på cyklingen, består af tolv mand.

Pieter Heemeryck vælger, efter kort tids følgeskab med resten af frontgruppen, at sætte sig alene i front. Det betyder, at Heemeryck godt halvvejs på dagens cykelrute, alenemand udgør fronten, med et hul på knap halvandet minut, til den store forfølgergruppe på elleve mand, med blandt andre Thomas Strange.

Chris Fischer har fået godt gang i cykelbenene og kører på første halvdel af cykelruten, faktisk nogenlunde lige op med den store forfølgergruppe. Det betyder, at Fischer passerer mellemtiden efter 44 kilometers cykling, som nummer atten. Det gør han med et hul på knap fem minutter op til ellevemandsgruppen og knap 6:30 op til Heemeryck.

Forfølgergruppen splittes ad på sidste halvdel af cykelruten

På den sidste halvdel af dagens cykling, fortsætter Heemeryck med at udbygge sit forspring. Dog ikke med meget. Belgieren ankommer i T2 som første mand, efter en cykeltid på 2:15:35.

Til gengæld er der på de sidste par kilometer, sket ting og sager i forfølgergruppen. Tyske Julian Mutterer har revet sig løs og når frem til T2 som nummer to. Det gør han med et hul på 2:10 op til Heemeryck. Et halvt minut senere, ankommer en duo, bestående af tyske Henry Beck og Thomas Strange. Generelt er forfølgergruppen blevet delt op i flere dele, på den sidste halvdel af dagens cykelrute.

Chris Fischer fortsatte hen mod T2 med at indhente atleter foran. Han ankommer såmænd i T2 som nummer fjorten, med et hul på knap 8:30 op til den førende Heemeryck. Det er en virkeligt stærk cykling af Fischer, som helt alene, har klaret arbejdet på de 90 kilometer cykling.

Strange taber et par placeringer og Fischer vinder et par placeringer på det afsluttende løb

Efter at have passeret T2, blev det tid til dagens afsluttende halvmarathon, bestående af i alt fire omgange. Pieter Heemeryck, var ikke overraskende, første mand på løberuten. Julian Mutterer er næste mand og Thomas Strange er tredjemand.

Efter første omgang løb, af de i alt fire omgange, ser det utroligt positivt ud i forhold til mulighederne for en dansk podieplads. Thomas Strange er nemlig fortsat nummer tre. Til gengæld er nummer tre, fire og fem alle placeret indenfor ét minut og med femten kilometers løb tilbage, kan alt ske.

Og desværre holder Strange ikke podiepladsen meget længere, end til efter første omgang. Han må nemlig se sig indhentet af to konkurrenter relativt tidligt på anden omgang. Da atleterne løber ud på tredje omgang, er det dermed med Heemeryck alene i front, Mutterer alene som nummer to, Inaki Baldellou som nummer tre, Jordi Garcia Gracia som nummer fire og Thomas Strange som nummer fem. Chris Fischer er, ligesom da han ankom i T2, på en fjortendeplads.

På løbets sidste halvdel, lykkedes det ikke rigtigt Heemeryck at udbygge sit forspring synderligt. Alligevel bliver det netop Pieter Heemeryck, som løber over målstregen på Mallorca, som dagens vinder i tiden 3:56:02. Nummer to bliver Julian Mutterer, som løber i mål knap 2:40 efter Heemeryck. Sidste mand på podiet blev Jordi Garcia Gracia, som slutter med et tidstab på 3:18 til vinderen Heemeryck.

Thomas Strange må, på den sidste halvdel af det afsluttende halvmarathon, desværre se sig indhentet af yderligere to konkurrenter. Strange løber dermed i mål på en syvendeplads, knap ni minutter efter førstepladsen.

Chris Fischer har derimod kæmpet sig godt op på resultatlisten, under hele det afsluttende løb. Han slutter som nummer elleve, seksten minutter efter vinderen Heemeryck, knap otte minutter efter Strange og knap to minutter fra en top-ti placering.

Podiet hos de professionelle herrer

1 Pieter Heemeryck, Belgien, 3:56:02
2 Julian Mutterer, Tyskland, 3:58:41
3 Jordi Garcia Gracia, Spanien, 3:59:20

7 Thomas Strange, Danmark, 4:04:56
11 Chris Fischer, Danmark, 4:12:22

Danske resultater i Challenge Mallorca 2016

Foruden Thomas Strange og Chris Fischer, havde Danmark otte danskere til start på Mallorca. Det resulterede blandt andet i en flot førsteplads til Kim Isherwood i kvindernes age group 55-59. Danmark fik endnu en podieplacering på Mallorca, da Christian Jersild Jensen, slutter som nummer tre i age group 20-24.

Alle de danske resultater som ud som følger:

Herre pro

7, Thomas Strange, Tri Team SDU, 4:04:56
11, Chris Fischer, Viborg, 4:12:22

Herre 20-24

3, Christian Jersild Jensen, Team Frederikshøj, 4:55:18

Herre 25-29

32, Nicholas Koed Jørgensen, Atletica Tri Horsens, 6:03:17

Kvinde 35-39

6, Maja Kirstine Petersen, Atletica Tri Horsens, 6:12:36

Herre 35-39

DNF, Claus Crone

Herre 40-44

47, Arne Olsen, Ganløse Tri Center, 5:42:10

Herre 50-54

24, Søren Pretzmann, Tri4, 5:50:34

Kvinde 55-59

1, Kim Isherwood, 5:26:22

Herre 60-64

8, Leif Hartsmann, Haderslev Tri 2000, 6:54:32

Du kan se alle dagens resultater her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply