Når dette års IRONMAN 70.3 Florida bliver skudt i gang i Haines City på søndag, bliver det med to danskere på startstregen.

To danskere har valgt at krydse Atlanten og deltage i IRONMAN 70.3 Florida på søndag. Det er de to age groupere Robin Svendsen og Peter Wilhelmsen, og de skal begge konkurrere i aldersklassen M45-49.

En hurtig rute venter de to danskere – dog uden våddragt på svømningen

Det er ikke de store udfordringer der venter de to danskere Robin og Peter på søndag. For at være mild, så er ruten mere eller mindre pandekageflad med kun et par små rullende bakker – men til gengæld vil store dele af ruten foregå i bebyggede områder hvor det gælder om at være vågen, da almindelig trafik kommer til at færdes på de samme veje på raceday.

Dagen starter ud med 1900 meter svømning i Lake Eva i Lake Eva Park ved Haines City. Her kommer de to danskere og alle deres konkurrenter til at svømme en enkelt omgang udformet som et M.

Har man vanskeligheder med at orientere sig, bliver det nok heller ikke nemmere af de omstændigheder man kan forvente sig under de 1900 meter svømning. IRONMAN forventer nemlig at vandet i søen vil være op mod 26 grader varmt, og våddragter ser dermed ud til at være forbudt på raceday.

Men når så deltagerne har gennemført de 1900 meter svømning, er det at der venter 90 kilometer pandekageflad cykling med under 400 højdemeter. Arrangørerne advarer dog mod at blive lullet i søvn af den flade cykelrute, for udover en masse sving, så foregår ruten også på veje der på raceday ikke er lukket helt af for den lokale trafik – så øjnene skal gerne blive på vejen under samtlige 90 kilometer.

Skulle man have undgået at blive kørt ned på cykelruten – og det skulle man jo gerne – så venter der 21,1 kilometer løb til at slutte dagen af med. De 21,1 kilometer er delt op i tre omgange, og kommer til at foregå på asfalterede veje og stier rundt om Lake Eva.

Heller ikke på løberuten er der de store terrænmæssige udfordringer, så hele ruten lægger samlet set op til rekordtider.

De danske deltagere i IRONMAN 70.3 Florida 2017

M45-49

196 Robin Svendsen, Stensved
362 Peter Wilhelmsen, Charlottenlund

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply