I morgen lyder startskuddet til dette års Garmin Challenge Herning, der samtidigt fungerer som det officielle ETU europamesterskab på mellemdistancen. Arrangørerne ser frem til en spektakulær raceday med 2000 deltagere fra 34 forskellige nationer på startlisten – og de lover at alting er klappet og klart til en spektakulær og festlig dag for de deltagende atleter, tilskuere, sponsorer, medier og arrangørerne.

I 2012 blev det flade, hurtige og smukke landskab omkring Herning brugt til at skyde Giro d’Italia i gang, og senere i år – nærmere bestemt til august – vender det professionelle cykelfelt tilbage til området for at køre EM i landevejscykling. Forhåbentligt – for de danske tilskuere – med Peter Sagan på startstregen for at forsvare sin titel.

Der bliver hård konkurrence om EM-guldet

I morgen skal området omkring Herning dog også bruges til et stort mesterskab, når det europæiske pro-triathlon felt skal konkurrere om det officielle ETU Europamesterskab på mellemdistancen.

Blandt favoritterne til EM-titlen i kvindernes race finder vi navne som den regerende ETU europamester på langdistance Ewa Bugdol (Polen) og sidste års vinder af Challenge Herning Maja Stage Nielsen, der i øvrigt har en ETU-sølvmedalje at forsvare.

Ingen af de to favoritter kommer det let til sejren, for de to danske tri-dronninger Camilla Pedersen og Michelle Vesterby har også meldt sig klar og ventes at gå all-in på EM-guldet.

Startliste pro-kvinder 

I herrernes pro-race er sidste års vinder af Challenge Herning og den forsvarende IRONMAN 70.3 europamester Andreas Dreitz på startlisten, og han kommer til Herning for at jagte den officielle EM-titel. Han kommer dog til at få hård konkurrence fra andenpladsen i sidste års Challenge Roth, britiske Joe Skipper, der ventes snart at slå 100 procent igennem med en international mesterskabstitel.

For at nappe EM-titlen skal de dog begge holde et vågent øje med de skandinaviske young guns Thomas Strange (Danmark), Miki Mørck Taagholt (Danmark) og Jesper Svensson (Sverige). Og så stiller lynhurtige Chris Fischer også til start.

Startliste pro-herrer

En festlig og oplevelsesrig dag i vente

Selvom de professionelle konkurrerer om en officiel titel og samlet set 9.500 euro i præmiepenge, bliver pro’erne dog helt sikkert ikke de eneste der får en uforglemmelig oplevelse i Herning i morgen. Hele byen er ganske enkelt gjort klar til en festlig dag og aften. Ruten er nemlig ikke bare hurtig, udfordrende og smuk; der kommer også til at være masser af liv og en festlig atmosfære i målområdet.

De 2000 atleter bliver linet op til de 1900 meter svømning ved den smukke fersvandssø Fuglsang Sø, hvorefter en enkelt omgang på 90 kilometer venter på cykelruten, der primært er flad, men også teknisk og byder på 750 højdemeter.

Til slut venter der fire omgange løb på i alt 21,1 kilometer i centrum af Herning, der bliver fyldt med musik og heppende tilskuere. Her skal atleterne blandt andet igennem byens supermoderne bibliotek, før målstregen bliver krydset i hjertet af Herning på Herning Torv.

Den fulde startliste til ETU European Middle Distance Championship kan ses her.

Pastaparty.dk er naturligvis tilstede i Herning.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply