Efter at have vundet Danske Invest DM Tri Serien i 2015, blev Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Triathlon Team) i år betegnet som storfavorit til DM-titlen. Men efter sommerferien har hun været meget plaget af både kramper og sygdom og det gjorde hende lidt usikker på resten af sæsonen. Vi har fanget Alberte undervejs til Cozumel til en lille snak om DM-finalen og det nyvundne DM-guld.

Rigtigt glad for at det lykkedes

Det var på en ganske suveræn måde at Alberte Kjær Pedersen genvandt det danske mesterskab på kortdistance. Tre afdelinger har Alberte været til start i og tre afdelinger har hun vundet.

Første sejr kom i DM-seriens anden afdeling i Holbæk. Her vandt Alberte med knap halvanden minuts forspring ned til Anne Holm (Ganløse Tri-Center). Næste sejr kom i DM-seriens tredje afdeling i Aarhus. Denne gang var sejrsmarginen ned til nummer to, igen Anne Holm, knap et minut.

Følte sig usikker i perioden op til

Tredje og sidste sejr i årets DM-serie kom i finaleafdelingen ved Furesøen. Men her var Alberte faktisk usikker på om hun rent faktisk også ville vinde – hun har nemlig lagt syg i noget af ugen op til. En sygdom som startede allerede aftenen før DM-seriens fjerde afdeling i Fredericia weekenden forinden og som holdte hende ude af samme afdeling.

“Aftenen før raceday (i Fredericia, red.) fik jeg feber og hovedpine. Med håbet om at det ville hjælpe at sove, gik jeg tidligt i seng. Men lørdag morgen vågnede jeg op til en god omgang influenza. Det gjorde at jeg ikke var i stand til at træne før onsdag i sidste uge, blot fire dage før finalestævnet ved Furesøen,” fortæller Alberte Kjær Pedersen om optakten til finaleafdelingen.

Beslutningen om at trække sig var ikke svær

Fjerde afdeling blev ellers kørt på hjemmebanen i Fredericia og var, udover at være næstsidste afdeling af DM-serien, også ETU Nordiske Mesterskaber på kortdistance. Man skulle så tro at det havde været en svær beslutning at trække sig fra afdelingen i Fredericia, men det tog Alberte med oprejst pande.

“Det var ikke lige den dag jeg havde håbet på at blive syg, men jeg kunne dog hurtigt mærke at der ikke ville komme noget godt ud af at stille op. Så det var faktisk ikke en svær beslutning at tage,” fortæller hun om afbuddet til både DM-Seriens fjerde afdeling og de nordiske mesterskaber i Fredericia.

DM-Serien var nedprioriteret i år

Resultatet i DM-Seriens femte og sidste afdeling ved Furesøen, kender vi jo allerede. Alberte Kjær Pedersen vinder ganske klart finaleafdelingen og det danske mesterskab igen i år. DM-serien havde ellers været nedprioriteret en smule i år på grund af to andre store målsætninger.

“Før sæsonen ville jeg rigtig gerne vinde DM-serien, men mine to store mål i denne sæson var EM i Lissabon og nu VM på Cozumel,” fortæller Alberte Kjær Pedersen om sæsonens prioriteringer og fortsætter;

“Derfor blev DM-serien nedprioriteret lidt i forhold til de to mesterskaber, men det var stadig en af mine målsætninger at vinde det. Derfor er jeg også rigtig glad for, at det lykkedes.”

Syg en stor del af efterårssæsonen

Sygdommen som fik Alberte Kjær Pedersen til at melde afbud til de nordiske mesterskaber og fjerde afdeling af DM-serien på hjemmebanen i Fredericia, var bare ét problem af mange som den unge triathlonkomet har døjet med siden sommerferien.

“Den sidste periode har for mit vedkommende været præget af mange kramper og sygdom, hvilket har gjort at jeg i perioden efter sommerferien og indtil for halvanden uge siden har haft svært ved at træne optimalt,” forklarer Alberte om problemerne op til DM-finalen

Det har da heller ikke altid været lige sjovt for Alberte som blev mere og mere bekymret for om formen ville ryge fuldstændigt op mod både VM på Cozumel og DM-Seriens finaleafdeling.

“Det har været frustrerende når jeg så gerne ville træne hårdt og kontinuerligt frem mod VM. Derfor var jeg også meget spændt inden racet forrige søndags, og jeg var spændt på om jeg overhovedet kunne være med,” fortæller Alberte Kjær Pedersen om tankerne op til finaleafdelingen ved Furesøen.

Heldigvis klappede alting som det skulle under finaleafdelingen og Alberte Kjær Pedersen kunne løbe i mål ved Furesøen som dansk mester. Og DM-titlen har da også givet Alberte tro på at formen er hvor den skal være op mod VM.

“Det gik som bekendt meget godt (ved Furesøen, red.) og jeg endte med at have overskud det meste af racet. Racet har derfor givet mig en tro på at jeg faktisk ikke er i dårlig form, og det er netop den tro, jeg har brug for lige nu”, forklarer Alberte om hvad den nyvundne DM-titel har gjort ved hende rent mentalt.

Alberte Kjær Pedersen skylder et stort tak til arrangørerne

Alberte Kjær Pedersen sender efter DM-seriens sidste afdeling et kæmpestort tak afsted til en helt speciel gruppe af mennesker i det danske triathlonmiljø.

“Jeg synes at finalestævnet var et godt set-up hvor alting fungerede som det skulle. Det har kendetegnet samtlige afdelinger af DM-serien i år, hvilket ikke har kunnet lade sig gøre uden alle de frivillige rundt i klubberne. Så jeg vil bare sige tak fordi i giver nogle rigtig gode stævner til alle os atleter” fortæller Alberte samtidigt med at hun takker for alle de frivilliges arbejde i de danske triathlonklubber.

VM i Cozumel bliver årets sidste stævne

Sidste stævne i 2016-sæsonen for Alberte Kjær Pedersen, bliver det snartkommende VM på Cozumel. Alberte og resten af det danske landshold rejste afsted mod Cozumel i lørdags og foran dem ventede mange timers rejsetid før de kunne sætte benene på øen Cozumel i Mexico.

Alberte ser efter DM-guldet forrige søndags positivt på sine egne muligheder på Cozumel. Hun ved dog også at alt kan ske og at varmen kan have stor indflydelse på slutresultatet.

“Stævnet bliver det sidste for mig i år, så jeg håber på en god afslutning. Det er altid svært at sige noget om konkurrencens udfald da der er så mange jævnbyrdige piger, så alt kan ske. En vigtig og måske afgørende faktor på Cozumel er også varmen, som derfor gør det endnu mere svært at sige noget om resultatet,” fortæller Alberte om tankerne om egne muligheder til VM.

Sammen med Emil Deleuran har Alberte dog gjort sit til at forberede sig på det varme klima på Cozumel.

“Emil Deleuran og jeg begyndte på noget varmetræning hjemmefra, og jeg håber derfor, at det vil hjælpe, når vi skal køre racet på fredag,” slutter Alberte Kjær Pedersen.

Held og lykke

Forhåbentligt er sensommerens uheld for Alberte vendt til held når hun på fredag kører VM på Cozumel sammen med landsholdskammeraten Dorthea Jørgensen. Et tak for snakken og et stort held og lykke skal i hvert fald lyde her fra Pastaparty.dk.

Foto: DTriF

Leave a Reply