Efter et skuffende World Series-race i Edmonton i sidste weekend, lykkedes det i dag Andreas Schilling at få lidt oprejsning i Montreal. Han sad både godt med under svømningen og cyklingen, og på løbet hang han også rigtigt godt på, hvor han på målstregen ender som nummer 19. 

Ligesom i Edmonton i sidste weekend, var der i Montreal i dag et superstærkt felt til start med samtlige topkandidater til den samlede VM-titel repræsenteret. Schilling fik sig lidt af et skuffende race i sidste weekend, så håbet om revanche måtte have været stort.

Selvom det ikke blev til et decideret topresultat i Montreal her til aften, må han dog alligevel føle sin præstation som lidt af en oprejsning.

I skærende kontrast til i sidste weekend hvor han allerede på svømningen hang lidt i hægterne, sad han nemlig i dag helt anderledes med og kommer op af vandet midt i feltet. Fire mand river sig hurtigt fri fra det øvrige felt – heriblandt Jonathan Brownlee og norske Kristian Blummenfelt – og de får hurtigt opbygget et stort forspring, som kun en mindre gruppe på tre med Javier Gomez formåede at lukke.

Tilbage i hovedfeltet sad Schilling dermed sammen med navne som Mola og Murray, og her viser danskeren sig fra sin stærke side. Med kun et par kilometer tilbage af cyklingen forsøger Schilling at rive sig fri fra feltet, hvilket lykkedes – men allerede kort efter T2 var han tilbage i feltet.

På trods af at have brugt en god portion energi på sit udbrudsforsøg, går det dog aldrig helt galt for Schilling. Han løber stadig et fornuftigt afsluttende løb, og kommer i mål på en rigtigt flot 19. plads.

Vinderen blev i øvrigt Javier Gomez, der med hele 7,5 kilometer tilbage af det afsluttende løb, satte alting på ét bræt og angreb sine følgesvende i frontgruppen. Ingen af dem kunne svare igen, og så kunne den femdobbelte verdensmester krydse målstregen til endnu én af mange World Series-sejre i karrieren. Norske Kristian Blummenfelt blev nummer to, imens Richard Murray løb sig op gennem feltet og blev nummer tre.

Resultater ITU World Series Montreal 2017

Herrer

1 Javier Gomez, Spanien, 1:47:49
2 Kristian Blummenfelt, Norge, 1:48:04
3 Richard Murray, Sydafrika, 1:48:41
4 Jonathan Brownlee, Storbritanien, 1:49:03
5 Raphael Montoya, Frankrig, 1:49:10

19 Andreas Schilling, Danmark, 1:50:16

Kvinder (blev kørt lørdag)

1 Ashleig Gentle, Australien, 1:59:04
2 Flora Duffy, Bermuda, 1:59:27
3 Andrea Hewitt, New Zealand, 1:59:48
4 Joanna Brown, Canada, 2:00:23
5 Kirsten Kasper, USA, 2:00:26

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply