Av for den. Det fristes man næsten til at sige her kort efter førstedagen af Super League Jersey er overstået med Triple Mix-formatet. Først gjaldt det en traditionel triathlon, derefter en løb-cykel-svøm og til sidst en cykel-svøm-løb. Vel at mærke kun med 10 minutter mellem hvert “race”. Andreas Schilling viste stor styrke og blev en flot nummer otte.

Og der blev virkeligt gået til stålet. I første ‘race’ var det Jonathan Brownlee der førte an op af vandet, hvorefter han allerede ved udgangen af T1 satte voldsomt tempo på.

Det splittede kortvarigt feltet ad, hvor Andreas Schilling ikke kom med i første gruppe. Men takket være stærk kørsel af Schilling og norske Kristian Blummenfelt i 2. gruppe, blev de to første grupper smeltet sammen til én kort før T2.

Ude på løbet stak Kristian Blummenfelt, Richard Murray og Jonathan Brownlee hurtigt af fra resten af feltet, og fik oparbejdet et forspring på lige under 15 sekunder til den nærmeste forfølgergruppe, hvor Andreas Schilling var med.

Herefter gjaldt det løb-cykel-svøm disciplinen, hvor Blummenfelt, Murray og Brownlee startede med et forspring på 15 sekunder, da det var den tid de var nået over målstregen før de nærmeste.

De fulgtes tæt ad på både løbe- og cykelruten, hvor de samtidigt udbyggede deres forspring til omkring 30 sekunder. På den afsluttende svømning, kunne hverken Murray eller Blummenfelt dog følge med Brownlee, og så var det sidstnævnte der kunne komme først til “pause” med tre sekunder ned til sine to følgesvende.

Herefter skulle der gå omkring 30 sekunder før forfølgergruppen med Andreas Schilling kunne krydse målstregen til et lille hvil på 10 minutter, før disciplinen cykel-svøm-løb skulle afslutte dagen.

Også her fik de tre i front arbejdet rigtigt godt sammen og kunne tage hul på svømningen i samlet trop.

Til gengæld var Schilling ved at tabe det hele på gulvet med en uheldig bike-mount, hvor han lander bag cyklen istedet for på sadlen. Det kostede ham lidt tid, men med en frygtløs indsats på den utroligt tekniske cykelrute, fik han endnu engang skabt kontakt til forfølgergruppen.

Under svømningen blev der lagt seriøst pres på fra Brownlees side, men hverken Blummenfelt eller Murray blev rystet af. Til gengæld lavede Brownlee en mindre fejl i T2, der gjorde at han kom lidt bagud ved starten på det afsluttende løb. Og dét lille hul der opstod der, fik han aldrig lukket igen.

Kampen om sejren i Triple Mix skulle dermed stå mellem Blummenfelt og Murray, men med kun én kilometer tilbage, stod det tydeligt klart, at det skulle blive til en norsk sejr. Kristian Blummenfelt sprintede nærmest fra Richard Murray, og så blev det altså i den rækkefølge de to hurtigste skulle findes.

Jonathan Brownlee holdte lige knap og nap sin tredjeplads 25 sekunder efter Blummenfelt, imens Henri Schoeman tog fjerdepladsen yderligere tre sekunder senere.

Og så skulle der altså kun gå 24 sekunder mere, før Andreas Schilling løb i mål på en hamrende flot ottendeplads!

Resultater Super League Jersey Triple Mix 2017

Herrer

1 Kristian Blummenfelt, Norge
2 Richard Murray, Sydafrika, +13 sek
3 Jonathan Brownlee, Storbritannien, +25 sek
4 Henri Schoeman, Sydafrika, +28 sek
5 Mario Mola, Spanien,  +42 sek

8 Andreas Schilling, Danmark, +52 sek

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply