Det er verdensmesterskabernes tid. Det er mindre end en uge siden VM-festivalen i Penticton sluttede og om en uge gælder det 70.3 VM – men inden da, har vi på søndag fornøjelsen af to eliteherrer og 9 age groupere til start ved VM i langdistance-duathlon i schweiziske Zofingen.

Det er sædvanligvis Powerman der står for det store VM-race, der køres over distancen 10 km løb, 150 km cykling og 30 km løb, og igen i år har de formået at tiltrække verdens absolut ypperste atleter indenfor langdistance-duathlon.

En af de absolut ypperste på distancen, er danske Søren Bystrup, der naturligvis også er at finde på startstregen i Zofingen i år. Og han kommer dertil med gode erfaringer, for gennem tiderne er det blevet til ikke mindre end fire VM-bronzemedaljer, en enkelt fjerdeplads og en enkelt femteplads i netop Zofingen.

Og de gode erfaringer tager Søren sig helt sikkert med ind til racet på søndag.

– Ja jeg føler mig klar til at køre et godt løb. Efter EM i Maj havde jeg en formnedgang, men i løbet af juli og august har jeg virkelig trænet igennem og formen er på det bedste den har været i denne sæson, fortæller Søren Bystrup til Pastaparty.dk

– Jeg vurderer, at jeg rammer VM rimelig meget på toppen af min ydeevne. Nu handler det om at få sat en god konkurrence sammen på søndag, hvor både performance og taktik går op i en højere enhed.

Jeg tror, at jeg har en mulighed for at vinde, men det kan også blive udenfor podiet, da der er stærke konkurrenter såsom Seppe Odeyn (forsvarende verdensmester, red.), Gaël Le Bellec (verdensmester i 14 og 15, red.) og Felix Köhler (europamester, red.).

Søren Bystrup er dog ikke den eneste danske eliteatlet til start, for i herrernes eliterace får han følgeskab af Kasper Laumann Hartlev, der er debutant på den benhårde rute i Zofingen. Han ser det derfor mere som et læreår, selvom han da håber på en top-15 placering i det superskarpe felt.

– Formen er god. Både hoved og krop er skarpere end til EM i maj hvor jeg afleverede speciale 5 dage inden race. Jeg tror på mig selv og er klar til at give den max gas, fortæller Kasper Laumann Hartlev her et par dage før det går løs.

– Elitefeltet er så til gengæld vanvittigt skræmmende, har aldrig set noget lignende. Pt 31 mand på ITU-siden i eliten hvilket er 5-10 stk flere end de sidste par år – og alle de bedste er bare på. Det betyder også at jeg ikke rigtig fokuserer på placering. Ligesom på Hawaii kræver Zofingen nok et ‘prøveår’ inden den får max gas med ambitionerne.

– Jeg giver selvfølgelig 110%, men min umiddelbare målsætning er at gennemføre og at have brugt alt hvad der var i tanken. Går de to ting i opfyldelse, er det i hvert fald ikke helt skidt. Men når det så er sagt, ville det da være stort med en top 15, men aner helt ærligt ikke, hvor realistisk det er. Jeg giver den gas og så ser vi hvor det ender.

Udover Søren Bystrup og Kasper Laumann Hartlev har også ni danske age groupere valgt at tage en tur til Zofingen, for at kæmpe mod den benhårde rute der egentligt mest går op og ned stort set hele vejen.

Powerman Zofingen (der er det officielle ITU VM på langdistance) skydes i gang på søndag klokken 8.00 for kvindernes vekommende og klokken 9.00 for herrernes, og hele begivenheden kan følges live her.

Danske deltagere i ITU VM i langdistance duathlon (Powerman Zofingen) 2017

MPro

3 Søren Bystrup
18 Kasper Laumann Hartlev

F40-44

114 Melina Olsen

M45-49

175 Rune Gandløse
176 Steen Jespersen
189 Poul Thomsen
190 Henrik Vahlsted
248 Brian Grønnegaard

M50-54

196 Lars Brix
199 Jens Oluf Eriksen

F55-59

134 Kirsten Mørch

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply