Andreas Schilling har én gang i sin karriere været en tur forbi OL. Det var han ved sidste års lege i Rio. Men når OL løber af stablen i Tokyo i 2020, bliver det helst gerne til endnu en tur til verdens største sportsevent. 

Med en netop offentliggjort støtte fra DIF, får Andreas Schilling i hvert fald økonomisk hjælp til rejsen mod OL i Tokyo.

Den økonomiske hjælp kommer som en del af en stor pulje, der bliver fordelt til 10 danske atleter, der hver især både har gode chancer for en OL-kvalifikation og tilmed også har potentialet til at blande sig i toppen af resultatlisterne når først OL løber af stablen.

Alt i alt uddeles der såkaldte olympiske scholarships for samlet set i omegnen af 1,5 millioner kroner. Og med ti atleter der får adgang til disse scholarships, giver det cirka 146.000 kroner til hver.

Andreas Schilling vil dog ikke komme sovende til pengene. Støtten er nemlig fordelt sådan, at der kommer til at blive øremærket 5.000 amerikanske dollars til rejser i forbindelse med OL-kvalificerende konkurrencer, imens der vil blive udbetalt 500 amerikanske dollars om måneden.

De 500 månedlige dollars vil dog kun blive udbetalt så længe Andreas Schilling har en mulighed for at kvalificere sig, ligesom perioden maksimalt dækker 36 måneder.

Med triathlonsporten som en relativ lille sport med få økonomiske muligheder for potentielle OL-atleter, falder støtten ifølge DIF dermed på et vigtigt sted.

– Vi har sammen med Team Danmark valgt ti atleter, som ikke blot har potentiale til at kvalificere sig til OL i Tokyo 2020, men som også har mulighed for at blande sig i den sjove ende af tabellen med optimale forberedelser. Vi har derfor tildelt de olympiske scholarships til nogle af de atleter, hvor pengene kommer til at gøre en forskel. Og i første omgang kan være forskellen på OL-kvalifikation vs. ikke-OL-kvalifikation, og sidenhen forskellen på en midterplacering og en topplacering, siger Morten Rodtwitt fra DIF i en pressemeddelelse.

De ti udvalgte atleter, finder du herunder:

• Anna Emilie Møller, løb
• Janick Klausen, højdespring
• Maja Buskbjerg Jager, bueskydning
• Amalie Dideriksen, cykling
• Stine Nielsen, skydning
• Cathrine Dufour, dressur
• Fie Udby, roning
• Lin Ea Cenholt Christensen, sejlsport
• Viktor Bromer, svømning
• Andreas Schilling Andersen, triatlon

Andreas Schilling er dermed den eneste triatlet på listen.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply