Det er kun 2 uger siden Helle Frederiksen vandt sølv ved VM på langdistance, og i dag fulgte hun op med endnu et flot resultat i IRONMAN 70.3 World Championship i Chattanooga. Her blev hun nemlig nummer 5.

Det skete på trods af at der ellers var et utroligt stærkt kvindefelt til start, men det beviser blot hvor hurtig en kvinde Helle Frederiksen egentligt her. Hun er jo nok ikke verdensrekordholder på distancen for sjovs skyld.

Femtepladsen kommer som et resultat af en stabil præstation på tværs af alle tre discipliner, hvor hun til at starte med, kommer op af vandet i en mindre gruppe med blandt andet Daniela Ryf lidt over et minut efter den førende Lauren Brandon.

Som vi ofte har set, skød Ryf dog hurtigt afsted på cyklen og indtog på kun få kilometer førepositionen, hvorefter en mindre gruppe blev samlet bagved. I denne gruppe sad Helle Frederiksen, og her sad hun helt indtil T2, hvor tingene pludseligt sprang helt i luften.

Daniela Ryf havde dog opbygget et forspring som på ingen måde kunne lukkes af de øvrige kvinder, og hun blev dermed IRONMAN 70.3 verdensmester 2017. Men bagved var der til gengæld krig.

Emma Pallant tordnede derudaf i en mislykket jagt på Ryf, og efterlod resten af forfølgergruppen til at kæmpe om den sidste podieplads. Her var Laura Philipp den stærkeste, selvom amerikanske Sarah True ellers gjorde sit til at skulle tage bronze.

Helle Frederiksen lå længe nummer fire med kort tid op til tredjepladsen, men med kun 5 km tilbage, kom True bagfra og der så det ud til at være helt slut for Helle. En femteplads blev det til gengæld til, hvilket må siges at være et flot resultat kun 2 uger efter VM på langdistance.

Resultater IRONMAN 70.3 World Championship 2017 – pro-kvinder

1 Daniela Ryf, Schweitz, 4:09:47
2 Emma Pallant, Storbritanien, 4:18:36
3 Laura Philipp, Tyskland, 4:19:40
4 Sarah True, USA, 4:21:40
5 Helle Frederiksen, Danmark, 4:22:12

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply