Der er ingen tvivl om at IRONMAN for tiden ekspanderer voldsomt i stort set samtlige verdenshjørner. Selv i lande der normalt ikke kædes voldsomt sammen med triathlon. I dag annoncerede de så endnu en af den slags lokationer til deres portefølje.

Det nyeste skud på stammen kommer nemlig til at foregå i Kazakhstan, der nærmere bestemt løber af stablen i landets hovedstad Astana. Det nye race kommer til at få sin debut den 18. juni 2018, og markerer IRONMANs indtog i det centrale Asien under navnet IRONMAN 70.3 Astana.

– Langdistancetriathlon bliver mere og mere populært i hele verden, og vores land er ingen undtagelse. Vi er klar til at udvikle sporten under IRONMAN-brandet. Jeg ønsker god vind og lette fødder til alle, og lad den bedste vinde, udtaler Karim Massimov, præsident i Kazakhstans Triathlon Forbund, i en pressemeddelelse.

Kendt for sin historie og variable terræn i et land på størrelse med det vestlige Europa, er Kazakhstan også kendt for verdens ældste og største faciliteter til at sende fartøjer op i rummet.

– Vi er stolte af at skrive et nyt kapitel i den globale udvikling af IRONMAN. Vores første event i det centrale Asien, gør at vi kan bringe IRONMAN-oplevelserne ind i et nyt land og en ny region. Og vi ser frem til at arbejde sammen med et erfarent team i Astana, siger Hans-Peter Zurbruegg, direktør i IRONMAN Europe, Middle East and Africa, i samme pressemeddelelse.

– Triathlon er en sport der fremmer den sunde livsstil og er en perfekt måde at bevise, primært overfor dig selv, at du kan udrette mere end du har troet. Vi inviterer atleter fra hele verden til at opleve 2018 IRONMAN 70.3 Astana i vores hovedstad, tilføjer Nurlan Abduov fra Kazakh Geographic Society, der ejer det nye event.

IRONMAN 70.3 Astana kommer til at tilbyde 50 age group-slots til IRONMAN 70.3 World Championship 2018 i sydafrikanske Port Elizabeth.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply