IRONMAN 70.3 Haugesund i Norge har været blandt de allermest populære 70.3-stævner i det nordlige Europa, og sidste år blev det varslet fra IRONMAN, at det populære race ville blive taget af programmet. Men den verdensomspændende eventarrangør har nu valgt at lytte til deltagerne og genindføre racet.

Mange var glade. Men mange var også utilfredse. Vi snakker om IRONMANs udmelding sidste sommer, hvor de offentliggjorde det spritnye IRONMAN Norway i Haugesund. Et race på den lange jernmandsdistance, der skulle have samme terminsdato som det eksisterende 70.3 Haugesund.

Det i sig selv, er også en glædelig nyhed. Men samtidigt var det på bekostning af det populære IRONMAN 70.3 Haugesund, der gennem årene har tiltrukket tusinder af deltagere fra nær og fjern.

Og særligt hos de allermest trofaste deltagere, var det ikke noget der faldt i helt god jord.

IRONMAN 70.3 Haugesund tilbage på programmet

Derfor har IRONMAN nu valgt at lytte til deltagerne og sætter dermed IRONMAN 70.3 Haugesund tilbage på programmet.

– Efter først at være blevet erstattet af den fulde distance i 2018, har vi med baggrund i den store efterspørgsel, besluttet at genindføre det traditionelle IRONMAN 70.3 i Haugesund, skriver IRONMAN på deres hjemmeside.

Terminsdatoen kommer til at være præcis den samme som den fulde distance, der altså løber af stablen den 1. juli i år. Og det er også allerede fra i år, at 70.3-racet er genindsat i programmet.

– IRONMAN 70.3-racet kommer til at foregå på samme rute og på samme dag, som dens storebror, den fulde distance, tilføjer IRONMAN.

Haugesund giver traditionelt flotte danske resultater

Med en lokationsmæssig tæt distance fra Danmark, er IRONMAN 70.3 Haugesund et ideelt race at køre for danske triatleter med hang til mellemdistancer. Det er en rute der byder på flot udsigt hele vejen, ligesom der undervejs også møder deltagerne enkelte terrænmæssige udfordringer.

Og så er IRONMAN 70.3 Haugesund også mere eller mindre lig med flotte danske resultater.

Så sent som sidste år – da racet blev kørt som et age group-only race – kørte danske Kristine Arnborg sig ind på en andenplads i sin age group F30-34, ligesom hun blev nummer fire overall for samtlige kvinder.

I 2016 vandt Arnborg så sin age group, imens Camilla Pedersen blev 2’er i pro-kvindernes felt og Henrik Hyldelund nummer fire i pro-herrernes felt. I 2015 blev Allan Steen Olesen nummer fem og Maja Stage Nielsen nummer syv, imens Michelle Vesterby blev nummer fire i 2013.

I 2014 var der ingen danske pro’ere til start.

Leave a Reply