Jens Petersen-Bach var forud for IRONMAN Italy fortrøstningsfuld overfor sine muligheder for at gå på podiet. Og da raceday endelig oprandt i dag, var det lige præcis hvad han gjorde. 

Allerede fra svømningen så det godt ud, da Jens kom op af vandet i en mindre gruppe et par minutter efter de hurtigste svømmere. Herefter blev gruppen omdannet til en lidt større af slagsen, der hurtigt kom til at skulle jagte IRONMAN-debutanten Andreas Dreitz, der på egen hånd satte farten helt i front.

Netop Dreitz var første mand til at stille cyklen med et forspring på 13:21 ned til italieneren Alessandro Degasperi, der på den sidste del af cykelruten valgte at køre alene efter Dreitz.

Yderligere et minuts tid efter, ankom femmandsgruppen med Jens Petersen-Bach til T2. Og så gik jagten ellers ind på Andreas Dreitz.

Dreitz var dog – på trods af sin IRONMAN-debut – for hurtig for Jens på det afsluttende marathon, der gennem hele løbet, kun tabte meget få sekunder til de mere fulddistance-rutinerede konkurrenter. Dreitz blev dermed vinder i tiden 8:03:27.

Til gengæld kunne Jens med en rigtigt flot indsats på løbet, løbe sig i mål på andenpladsen 9:31 efter Dreitz. Alessandro Degasperi lå ellers på andenpladsen indtil cirka kvartvejs inde på marathonet, men da han skal køre Kona om kun 3 uger, valgte han at trække sig på trods af sin position som nummer to.

Det gjorde at Petersen-Bach overtog andenpladsen, hvilket konkurrenterne ikke kunne stille noget op imod. De udøvede ellers en stærk indsats bagved for at nappe andenpladsen, men Jens Petersen-Bach havde lige dét mere.

På målstregen var Jens som sagt 9:31 efter Dreitz, imens kroatiske Andrej Vistica kom i mål som 3’er yderligere 4:50 efter.

Ifølge mine oplysninger, skulle IRONMAN Italy i øvrigt være Jens’ første step på vejen mod Kona 2018.

Pro-resultater IRONMAN Emilia-Romagna 2017

Pro-herrer

1 Andreas Dreitz, Tyskland, 8:03:27
2 Jens Petersen-Bach, Danmark, 8:12:57
3 Andrej Vistica, Kroatien, 8:17:47
4 Jeremy Jurkiewicz, Frankrig, 8:21:25
5 Timo Bracht, Tyskland, 8:25:40

Pro-kvinder

1 Lucy Gossage, Storbritannien, 9:06:39
2 Tine Deckers, Belgien, 9:13:35
3 Marta Bernardi, Italien, 9:20:04
4 Elisabeth Gruber, Østrig, 9:20:26

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply