I takt med at triathlon er blevet mere og mere populært hos den danske befolkning, er både duathlon og swimrun fulgt troligt med. Særligt swimrun-sporten er virkeligt ved at vinde indpas, hvor der efterhånden er ved at poppe stævner op over hele Danmark.

Én – måske to – af de længere swimrun-stævner på dansk grund i 2017

Swimrun-sporten, som har sine rødder i ÖtilÖ-racet i Sverige, er efterhånden ved at vinde indpas i Danmark. De fleste triatleter kan uden problemer gennemføre de kortere swimrun-distancer, som der er suverænt flest af i Danmark, men det kræver altså en del mere, hvis man vil tilbagelægge de længere distancer i svøm-løb multisporten.

Her i Danmark ser det ud til, at der i den kommende sæson, kommer til at være hele to muligheder, hvis man gerne vil prøve sig af på de længere distancer. Bevares, distancerne er ikke helt så lange som det originale ÖtilÖ, men de er i hvert fald lange nok til, at det kræver en god portion træning at gennemføre.

Furesøen vært for sæsonens første Xterra swimrun-stævne

Bag de to længere swimrun-stævner, der – måske – er at finde på kalenderen i den kommende sæson, står Xterra Nordic, der har fået sig en lille nebengesjæft med at arrangere swimrun i Danmark. Og når vi skriver, at der måske er to længere stævner i den kommende sæson, så skyldes det, at det ene stævne er på plads, imens det andet endnu kun er gisninger.

Det af dem, der allerede er helt på plads, er Xterra Swimrun i og ved Furesøen. Det byder på i alt 23 kilometer i en kombination af svømning og løb, og det skulle eftersigende være på en yderst fed rute, som er planlagt af de to herrer, Martin Empacher og Jakob de Stricker.

På Facebook skriver stævneansvarlige Andreas Juul Jeppesen følgende:

– “Vi samarbejder tæt med Martin Empacher og Jakob de Stricker omkring XTERRA Swimrun Furesø, der bliver søndag den 28. maj. Der venter i alt 23 kilometer i det fantastiske natur i og omkring Furesøen. Martin og Jacob har lavet et super stykke arbejde med at få ruterne på plads, og I kan glæde jer til en god oplevelse.”

Swimrun i international topklasse til Silkeborg?

Det andet stævne, som der endnu er en del tvivl om, kommer – såfremt det bliver en realitet – til at foregå ved Himmelbjerget ved Silkeborg. Der er dog, ifølge Andreas Juul Jeppesen, en masse ting der skal gå op i en højere enhed, for at det kan lykkes med et swimrun-stævne i netop dette område.

Der er ingen tvivl om, at Himmelbjerget er hyppigt besøgt af turister, og samtidigt med det, skal der indhentes tilladelser fra både Naturstyrelsen og diverse lodsejere, og så skal det også lige koordineres med de øvrige events i området.

Skulle Xterra Swimrun Himmelbjerget blive til noget, venter der til gengæld en 45 kilometer lang rute, som arrangørerne lover, vil blive i international topklasse. Og så satser arrangørerne også på, at racet kan løbe af stablen i august eller september.

– “Vi har et tæt samarbejde med en lille gruppe super kompetente folk fra lokalområdet, og vi er tæt på at være i hus med en rute i international klasse. Det bliver helt unikt, hårdt og smukt. Distancen bliver omkring 45 kilometer, måske med mulighed for en sprint-distance. Det er lige datoen, der driller, da der er mange hensyn (lodsejere, Naturstyrelse, mange andre stævner mm), vi skal tage. Og vi åbner først officielt op, når alt er på plads, da vi ikke vil træde nogen over tæerne,” skriver Andreas Juul Jeppesen og tilføjer;

– “Vi satser på at kunne præsentere nyt i uge syv.”

Det er i øvrigt ikke længe siden, at vi her på sitet kunne skrive, at ÖtilÖ har udlovet trekvart million kroner til det par, der vinder samtlige afdelinger af ÖtilÖ World Series i én sæson. Det kan du læse mere om her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply