Den danske sæson er aldrig rigtigt gået i gang, før den jyske forårsklassiker Jels Duathlon er blevet afholdt. Det blev den i dag, hvor Mikkel Rosendal Larsen og Katrine Meldgaard åbnederes respektive sæsoner med en sejr. 

Jels Duathlon har tradition for at tiltrække nogle af de hurtigste triatleter og duatleter i Kongeriget Danmark. Og i år var ikke en undtagelse.

Til start var nemlig navne som Katrine Meldgaard, Line Bonde og Kristine Arnborg hos kvinderne, og Kristian Hindkjær, Mikkel Rosendal Larsen og Morten Banke hos herrerne.

Og det blev da også blandt de henholdsvis tre herrer og kvinder, at podiet skulle fordeles.

Mikkel Rosendal Larsen sikker vinder i herrefeltet

I herrefeltet blev det Mikkel Rosendal Larsen der trak det længste strå og placerede sig øverst på podiet.

Det var særligt efter en stærk cykling, hvor Mikkel kørte mere end et minut fra sine konkurrenter, der havde stor betydning for det endelige resultat. Men en stærk cykling havde han også brug for.

For under den første løbetur havde han tabt knap halvandet minut til en hurtigtløbende Morten Banke, der førte an i noget man vel nok kan kalde en mindre frontgruppe.

Men ingen af de hurtigste løbere var i nærheden af Mikkel Rosendal Larsens cykelniveau, og så kunne han ellers tag hul på den afsluttende løbetur med et forspring på et par minutter.

Derefter kunne konkurrenterne løbe nok så hurtigt, men de nåede aldrig rigtigt i nærheden af Larsen igen. På målstregen var Mikkel Rosendal Larsen dermed første mand i tiden 1:39:32, imens Kristian Hindkjær nappede andenpladsen knap 1:20 senere.

Nummer tre blev Morten Banke, der på trods af at være blandt dagens allerhurtigste løbere, kom i mål halvandet minut efter Mikkel Rosendal Larsen.

Katrine Meldgaard vandt tæt duel hos kvinderne

Anderledes tæt blev det i kvindernes race, hvor Katrine Meldgaard undervejs måtte ud i en tæt dyst med Kristine Arnborg, før hun kunne krydse målstregen som første kvinde.

Det var ellers Line Brandt Pedersen der tog teten under den første løbetur, hvor hun efter et suverænt løb, kunne tage hul på cyklingen med et forspring godt og vel 1:40 til Katrine Meldgaard som nærmeste forfølger.

Men på cyklen var der til gengæld ikke så meget Line Brandt Pedersen kunne gøre, da først Kristine Arnborg havde lukket hullet og kort efter også Katrine Meldgaard. Arnborg tordnede alene mod T2 med Meldgaard kort efter.

Og så så det ud til at det skulle til at blive blodigt. Og blodigt blev det. I hvert fald i overført betydning.

Gennem hele det afsluttende løb var der nemlig aldrig særligt langt mellem Meldgaard og Arnborg, og det var først til allersidst at det var tydeligt hvem der skulle ende som sejrskvinde.

Katrine Meldgaard havde lige en smule mere fart i benene på de sidste kilometre, og så var det altså hende der kunne krydse målstregen som første kvinde. Men der skulle altså kun gå små 21 sekunder før Kristine Arnborg kom i mål som nummer to.

Til gengæld skulle der så gå lidt over fire minutter, før Line Bonde rundede kvindernes podie af i tiden 1:59:14.

Resultater Jels Duathlon Classic 2018

Herrer

1 Mikkel Rosendal Larsen, Silkeborg Motion/Tri-Klub, 1:39:32
2 Kristian Hindkjær, Aarhus 1900 Triathlon, 1:40:50
3 Morten Banke, Aarhus 1900 Triathlon, 1:41:02
4 Marian Just Borsinski, Odense Triathlon Klub, 1:41:37
5 Jens Østergaaard, Aarhus 1900 Triathlon, 1:42:08

Kvinder

1 Katrine Meldgaard, Triathlon Horsen, 1:54:35
2 Kristine Arnborg, Holstebro Triathlon Klub, 1:54:56
3 Line Bonde, Odense Triathlon Klub, 1:59:14
4 Line Brandt Pedersen, SMT, 2:00:49
5 Anni Pedersen, IFK, 2:01:19

Alle resultater fra Jels Duathlon Classic 2018 kan ses her.

Leave a Reply