Som triatlet med familie, står man ofte overfor mindre udfordringer i hverdagen. Og vil man gerne på træningslejr, kan det være mere end ualmindeligt svært at stille behovet hos både dig som triatlet, ægtefællen og børnene.

Men faktisk er det ikke længere så svært. I slutningen af november og starten af december, var Pastaparty.dk nemlig en tur på Lanzarote med Line Thams, hvor vi begge boede på Occidental Lanzarote Mar.

Et hotel der er belligende i Costa Teguise på Lanzarotes østkyst, kun 15 minutters kørsel nord for lufthavnen.

Faciliteter for både den aktive, ægtefællen og børnene

Occidental Lanzarote Mar byder bl.a. på et fuldt udstyret fitnesscenter til både styrketræning og crossfit – Foto: Gines Diaz

Og det er netop Occidental Lanzarote Mar, der har ændret min opfattelse af udfordringerne med at kombinere træningslejr med familieferie.

For hotellet byder nemlig på det hele. 50 meter opvarmet olympisk pool, fitnesscenter og et væld af fantastiske cykel- og løbemuligheder lige udenfor døren. Og så besidder hotellet også på to store familiepools og et hav af familieværelser, hvor der både er stue, soveværelse til de voksne, soveværelse til børnene og et yderst familievenligt badeværelse med bl.a. badekar.

Derudover er der også en formidabel børnepasningsmulighed, hvor hotellets personale kan kigge efter børnene i et par timer i et lukket aktivitetsområde, imens mor og far eventuelt tager på en lille træningstur.

Det står altså i skærende kontrast til de faciliteter jeg personligt selv har oplevet hos konkurrenten Playitas, på naboøen Fuerteventura. Selvom træningsmulighederne dog også her var helt fantastiske.

Familiehotellet der tilføjede en sportsafdeling

For oprindeligt var Occidental Lanzarote Mar et familiehotel. Men for ganske nyligt valgte ejeren Barcelo Hotels, at udbygge hotellet med den olympiske pool med ikke mindre end ti brede baner, samt fitnesscenter med både almindelige maskiner og crossfit-muligheder og muligheden for guidede yogahold.

Occidental Lanzarote Mars olympiske 50-meter pool byder på hele ti brede baner – Foto: Gines Diaz

Alt sammen imens de familievenlige faciliteter er bibeholdt.

Turen der oprindeligt var tiltænkt at følge Line Thams, blev derfor pludseligt meget mere interessant. For selvom jeg ikke er blandt de mindste, kan jeg stadig lide at træne – men jeg vil altså også gerne kunne have min familie med på turen også.

Fantastiske træningsmuligheder for triatleter

Har du før været på Lanzarote, så ved du også godt hvor fantastisk et område det er at træne i. Solen skinner stort set altid, temperaturerne hopper meget sjældent under de 20 grader og trafikken er stort set ikke eksisterende på de små veje inde midt på øen.

Hotellets placering i Costa Teguise, giver de cyklende rigtigt gode muligheder for både at træne fladbanerace og på stigninger. Hold dig blot til kysten, så slipper du for de vilde stigninger – og kør mod nord og lidt indad mod midten på øen, så møder du stigninger som bl.a. Tabayesco og Mirador del Rio.

Og har du ikke din egen cykel med, ligger der en cykeludlejningsforretning 100 m fra hotellets hovedindgang.

Træner man cykling på Lanzarote, må man absolut ikke gå glip af turen op ad Mirador del Rio – Foto: Gines Diaz

Der er derudover et væld af grusveje, som er perfekte at løbe på hvis man har tendens til løbeskader. Grusvejene er både af de brede og de smalle slags, og de snor sig rundt i et nærmest uendeligt stisystem på hele øen.

Næsten lige udenfor Occidental Lanzarote Mars hovedindgang, finder du de første af disse grusveje – og skal man på en løbetur på en 14-15 km, kan du stort set løbe på rent grus op på toppen af en vulkan og tilbage igen.

Derudover oplevede jeg i min ene uge på hotellet, at den olympiske pool aldrig var fyldt. Oftest ikke engang halvt fyldt. Det er jo egentligt meget lækkert, for der findes næsten ikke noget værre end at blive forstyrret midt i et hårdt svømmepas.

Hotel delt op i sport, familie og ungdomsafdelinger

Men nok om træningsmuligerne. Du kender dem jo sikkert nok allerede i forvejen, enten ved selv at have været på Lanzarote eller ved at have hørt fortællinger fra andre triatleters ture derned.

Én af de mange grusstier. Denne fører op til en af øens mange vulkaner –
Foto: Gines Diaz

Det som det hele handler om, er jo egentligt hvordan Occidental Lanzarote Mar kan gøre din træningslejr til en god oplevelse for hele familien.

Som jeg allerede har været inde på, så er hotellet oprindeligt tiltænkt som et familiehotel, der nu blot har fået bygget en sportsafdeling op. Helt lavpraktisk fungerer det ved at der er en enkelt blok lejligheder der er tiltænkt sportsfolk, imens to blokke byder på familieområde og en enkelt blok byder på muligheder for unge mennesker uden børn.

Sportsblokken ligger for sig selv lige ud til den olympiske pool, de to familieblokke ligger også for sig selv og så ligger ungdomsblokken også for sig selv. Familieblokkene ligger i øvrigt placeret kun 150 m fra den olympiske pool og lige udenfor den største familiepool.

Spa og børneaktivtetsområde som familien

Skal du ud at træne i et par timer, ligger der lige op til familieblokkene, et nærmest perfekt aktivitetssted til børnene. Her står hotellets personale til rådighed for at kigge efter dine børn i et par timer, hvilket foregår i et lækkert lukket område.

Aktivitetsområdet for børn, byder bl.a. på et stort prinsesseværelse for piger – Foto: Occidental Lanzarote Mar

Aktivitetsrummet byder både på en indendørs og en udendørs sektion, hvor den indendørs bl.a. indeholder et stort prinsesseværelse, et stort rum hvor der kan tegnes og males og et stort værelse i sørøvertema.

Udendørs er der plads til leg med bolde, ligesom en meget lille pool med en vanddybde på en 20-25 cm, også giver mulighed for vandpjaskeri.

Alt i alt et rigtigt godt sted, hvor børnene hurtigt kan få et par timer til at gå, uden nødvendigvis at skulle hænge op af sine forældre.

Og har du som mand din ægtefælle med, har hun mulighed for at tage i hotellets indbyggede spa-område imens.

Der er wellness i højsædet i hotellets eget Spa-område – Foto: Occidental Lanzarote Mar

Mulighed for kæmpestor og velsmagende buffet

Og så er der næsten det vigtigste på ferien. Maden.

Når du booker et ophold på Occidental Lanzarote Mar, kan du vælge at få enten halv- eller helpension. Halvpension giver adgang til morgenmad og aftensmad, imens helpension naturligvis giver adgang til både morgenmad, middagsmad og aftensmad.

Og alt sammen foregår i hotellets store buffetrestaurant, der hver dag byder på de samme basale retter i kombination med dagens ret. Sidstnævnte skifter fra dag til dag (sjovt nok), og udvalget er så stort, at maden aldrig bliver kedeligt.

Det skete i hvert fald ikke under de 7 dage jeg var der.

Tæt på Lanzarotes turistattraktioner

Skal du en tur til stranden, er der heller ikke langt til stranden. Faktisk ligger hotellets hoveddør omkring 300 m fra vandet.

Derudover er der ikke mere end 30 minutters kørsel til langt de fleste af Lanzarotes attraktioner, hvilket absolut også er et stort plus når man har familien med på tur.

Én af Lanzarotes attraktioner er lavagrotten Cueva de los Verdes, der er blevet skabt af flydende lava for mange år tilbage. Grotten byder bl.a. på flere søer, et koncertområde og bitte små hvide krabber – Foto: Gines Diaz

Og så er der hver aften underholdning på hotellets egen bar, som byder på noget for hele familien.

Alt i alt er det i hvert fald et sted jeg ønsker at tage min familie med ned til. Det eneste jeg i den omgang vil frygte, er mine børns reaktion på at flyve i fem timer – men mon ikke det nok skal gå. Flybilletterne bliver i hvert fald snart bestilt 😉

Bemærk: Occidental Lanzarote Mar har betalt Pastaparty.dks ophold på hotellet og har tidligere kørt markedsføringskampagne her på kanalen. Meningen var dog at jeg blot skulle følge Line Thams’ træning på Lanzarote, men efter at have oplevet hotellets faciliteter på nærmeste hold, har jeg besluttet at skrive en artikel om de gode muligheder for at kombinere trænings- og familieferie. Denne artikel er derfor ikke sponsoreret af hverken Occidental Lanzarote Mar eller dets ejer Barcelo Hotels.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

2 KOMMENTARER

  1. Jeg har læst din artikel, og er selv interesseret i ophold på Lanzarote. Men hvordan klarer du transporten ? Jeg synes det virker temmelig omstændeligt at komme til Lanzarote – ingen direkte fly når det ikke er til La Santa…. Eller misser jeg noget ?

    • Hej Claus, tak for din besked. Nu ved jeg ikke hvor du bor henne, men Line Thams og jeg fløj fra Hamborg. Der har både EasyJet og Condor (vi fløj derned med Condor og fløj hjem med EasyJet) i hvert fald direkte flyvninger fra. Af de to flyselskaber, vil jeg helt klart varmt anbefale Condor – prisen er fornuftig (alt efter hvornår man rejser), der er god benplads og personalet ombord på flyet er venlige.

      I stedet for at søge på Momondo og de andre flysøgningsportaler, så smut forbi de respektive flyselskabers hjemmesider – det er langt fra alle selskaber der er repræsenteret på sammenligningsportalerne 🙂

Leave a Reply