Schilling rimer på ”willing”

0

Nogle gange handler triatlonkonkurrencer om viljen og modet til at tage chancer i pressede situationer. En evne som danske Andreas Schilling i den grad besidder. Det viste han her til aften, da han deltog ved anden afdeling af ITU World Triathlon Series på Bermuda. 

Klokken 13.06 i dag lokal tid (18.06 DK) sprang de mange forventningsfulde pro-herrer i vandet i Hamilton på Bermuda, klar til at gennemføre endnu en triatlon på den oplympiske distance. En udfordrede rute ventede triatleterne, hvor cykelruten skulle vise sig at være meget teknisk med sving og højdemeter.

Vejrguderne havde sørget for en overskyet dag med en temperatur på 23 grader og dertil blæst. Ræset var både spændende og overraskende.

Schilling viste mandsmod på cykelturen

Danske Andreas Schilling kom op af vandet som nummer 14, og efter et hurtigt skift i T1 fulgte han godt med den første gruppe på cykelruten. Foran gruppen var dog norske Casper Stornes, der valgte at trampe lidt ekstra i pedalerne og køre solo hele vejen.

Efter 17 kilometer viste Schilling sin willing (vilje=engelsk) til at gribe en chance.

Han cyklede fra feltet og halede langsomt ind på Stornes. Efter en del kilometer alene, hvor Andreas var placeret i mellem Stornes (nr 1.) og feltet, sneg to andre nordmænd sig foran Andreas Schilling, der derfor endte med at stille sin Felt-cykel i T2 som nummer fire.

De to nordmænd var henholdsvis Kristian Blummenfelt og Gustav Iden.

Løberuten blev afgørende

Løberuten skulle vise sig at blive den afgørende faktor til dagens konkurrence. Her så det desværre ud som om, at Andreas Schilling ikke havde mere at skyde med efter den hårde solocykeltur.

Schilling løb ud af T2 sammen med Blummenfelt og Iden, der hurtigt løb væk og efterfølgende halede ind på holdkammeraten Casper Stornes. Efter omtrent fem kilometer på løbeturen blev Andreas indhentet af feltet.

Han endte dagens ræs som nummer 17 i tiden 1:57:32, to minutter og 45 sekunder efter nummer et.

Treenigheden fra Norge

Imod alle forventninger endte tre norske triatleter i dag som nummer et, to og tre. Et helt utroligt resultat for nordmændene.

Casper Stornes løb i mål som nummer et i tiden 1:54.48 efter et suverænt ræs. Han slog den norske holdkaptajn Kristian Blummenfelt, der endte som nummer to i tiden 1:55:08, mens kammeraten Gustav Iden løb over målstregen i tiden 1:55:10 og blev nummer tre.

Blummenfelt og Iden hjalp hinanden igennem den svære cykelrute og støttede fortsat hinanden på løbet. Den norske treenighed forviste på overraskende vis den tidligere VM-vinder Mario Mola til fjerdepladsen.

Resultaterne af dagens konkurrence kan ses her.

Leave a Reply