Det er nu mere end et halvt år siden det seneste Super League Triathlon-race blev kørt i Jersey, så dagens nyhed har vi ventet længe på. Kalenderen for samtlige Super League-events 2018/2019 er nemlig netop blevet offentliggjort. 

Og med offentliggørelsen af den komplette kalender for 2018/2019-sæsonen, er det samtidigt et pænt goddag til lokationer som Malta, Mallorca, Singapore og Australien, foruden naturligvis Jersey, der var den senest brugte lokation.

Dermed ser det ud til at Hamilton Island ikke bliver en genganger til denne sæson, på trods af ellers at have lagt land og vand til historiens første Super League-race i marts 2017.

Derudover vil der være kvalifikationsevents i Poznan (Polen) og Penticton (Canada).

Fem stævner i Championship Series og to kvalifikationsevents

For som noget nyt i denne omgang, kræver det nemlig kvalifikation at være med i den såkaldte Championship Series. En serie, der løber af stablen i Jersey (Storbritannien), Malta, Mallorca (Spanien), Singapore og Australien.

De professionelle atleter skal derfor kvalificere sig til Championship Series gennem enten Poznan eller Penticton.

Sådan kvalificeres pro-atleterne til Championship Series

I Championship Series vil der være plads til i alt 50 pro-triatleter, der er ligeligt fordelt mellem mænd og kvinder. Det vil sige 25 mænd og 25 kvinder.

Og disse skal kvalificere sig ved enten at være automatisk kvalificeret fra den seneste sæson (10 pladser til mænd og 10 pladser til kvinder), modtage et wildcard fra arrangørerne (5 pladser til mænd og 5 pladser til kvinder) eller vinde en såkaldt Golden Ticket gennem kvalifikationsstævnerne i Poznan eller Penticton (10 pladser til mænd og 10 pladser til kvinder).

Indtil videre er Brownlee-brødrende, Flora Duffy, Richard Murray, Henri Schoeman, Mario Mola, Ashleigh Gentle, Nicola Spirig og Katie Zaferes bekræftet som forhåndskvalificerede.

Men om Andreas Schilling med tiendepladsen i Jersey er automatisk kvalificeret, må vi vente lidt endnu med at finde ud af.

Sådan ser Super League-kalenderen for 2018/2019 ud

Det er med spænding at folkene bag Super League Triathlon, kan offentliggøre kalenderen for 2018/2019.

– Efter en succesfuld launch sidste år, der overgik vores vildeste forventninger, glæder vi os til at få vores liga ud i alle verdenshjørner. Vores første fulde sæson vil fortsætte med at levere en innovativ og tilskuervenlig oplevelse for fans der både er tilstede og ser med derhjemme. Og vi vil fortsætte med at byde på spændende ruter, der presser vores atleter med hurtig og aktionpræget tempo, fortæller Michael D’hulst, CEO og medstifter af Super League Triathlon, i en pressemeddelelse.

Du kan se den komplette kalender herunder:

Kvalifikationsevents

Poznan, Polen – 29. juni-1. juli 2018
Penticton, Canada – 17.-19. august 2018

Championship Series

Jersey, Storbritannien, 29.-30. september 2018
Malta – 27.-28. oktober 2018
Mallorca, Spanien, 3.-4. november 2018
Singapore, 23.-24. februar 2019
Australien, 16.-17. marts 2019

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply