Det storslåede Super League Triathlon er tilbage. Denne gang på den britiske ø Jersey, og som noget helt nyt, nu også med et kvindefelt på startstregen.

Fulgte man bare lidt med da det helt nye Super League Triathlon-koncept fik sin debut på australske Hamilton Island tilbage i marts, så kan der ikke være nogen tvivl om at det var en udbredt succes.

I triathlon-kredse mødte arrangørerne bag det storslåede tre-dages race dog stor kritik, da de i den første udgave udelod et kvindefelt og dermed kun havde en række af verdens bedste kortdistance-herrer på startlisten.

Stærke herre- og kvindenavne offentliggjort på startlisten

Men det er der så lavet om på nu, når anden udgave af Super League Triathlon bliver kørt på den engelske ø Jersey ud for Normandiets kyst til september. Her kommer der nemlig både et kvindefelt og et herrefelt til start.

Ligesom i første udgave tilbage i marts tidligere i år, bliver det også et utroligt stjernespækket felt der er at finde på startlisten til den næste udgave i Jersey. For i herrefeltet finder vi bl.a. navne som de to Brownlee-brødre, Javier Gomez, Mario Mola og den samlede vinder af første udgave Richard Murray.

Og hos kvinderne, der ser det ligeså godt ud; her finder vi nemlig navne som ITU 2017-verdensmesteren og altdominerende Flora Duffy, briterne Vicky Holland, Jodie Stimpson, Lucy Hall og Non Stanford, ligesom også OL-bronzevinderen fra 2012 Erin Densham og den superstærke amerikaner Katie Zaferes er offentliggjort på startlisten.

Alt i alt ventes der 50 af verdens bedste kortdistance-atleter til start, fordelt på 25 herrer og 25 kvinder. Og godt halvdelen, skulle altså eftersigende være olympiske triatleter.

Høje præmiesummer til de bedste herrer og kvinder

Noget af det der har været med til at tiltrække nogle af verdens bedste triatleter til Hamilton Island til den første udgave af Super League Triathlon, er den utroligt – set i forhold til de øvrige stævner i den internationale kalender – høje præmiesum.

Jersey-udgaven til september bliver en opfølger på præmiesummerne, for arrangørerne lover i en pressemeddelelse, at mængden af penge at køre om endnu engang bliver på et virkeligt højt niveau. Således kan de bedstplacerede herrer og kvinder se frem til at få del i de i alt 260.000 dollars, der er delt op i 130.000 dollars til herrerne og 130.000 dollars til kvinderne.

– “Med 130.000 dollars i præmiepenge på højkant til Super League Jersey, bliver høj-oktan racet med meget på spil, uden råd til at lave fejl. Dette er en sensationel rute og en forrygende lokation for tilskuerne,” udtaler Michael Dhulst, medstifter af Super League Triathlon, i en pressemeddelelse. 

Super League Triathlon Jersey bliver kørt i weekenden den 23. og 24. september, og du kan se arrangørernes teaser herunder:

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply