Fyn ITU Multisport World Championship Festival, der løber af stablen i juli 2018, har oprustet betydeligt på den sportslige afvikling af næste års kæmpe-event. Med en knap tør underskrift, har VM-projektet netop indgået aftale med eventbureauet RaceMakers. Det sker efter den hidtige event-chef Ulrich Ammundsen har valgt at trække sig fra projektet ved udgangen af september.

RaceMakers kommer med frisk erfaring fra det stort anlagte ’Challenge Triathlon Middle Distance European Championship’ i Herning, hvor de stod for hele den operationelle udførsel af stævnets sportslige del.

Og den nye samarbejdspartner, er direktør i Dansk Triatlon Forbund, Morten Fenger, yderst tilfreds med.

 – RaceMakers er simpelthen nogle af de allerbedste i branchen til at afholde events af denne her størrelsesorden og kaliber. Så derfor er det klart, at vi er mere end tilfredse med dette samarbejde. Det har efter Triatlon Festival Fyn 2017 været tydeligt, at vi måtte forstærke os på denne del af vores organisation. Og det har vi nu gjort, fortæller Morten Fenger.

Udsigten til at arbejde med VM-Festivalen samt skabe en event, der er forankret helt ned i den fynske folkesjæl, ligger Claus Vesterby, event direktør og partner i RaceMakers, på sinde.

 – Vi vil så gerne have den fynske opbakning. Og vi har naturligvis valgt at bosætte os i hjertet af Odense på Stjerneskibet, hvorfra vi med et ambitiøst, professionelt og nysgerrigt udgangspunkt, vil hjælpe med at lave verdens fedeste VM-fest. Vi ser i dén grad frem til at komme i gang med samarbejdet med klubberne, triatleterne og den fynske befolkning, fortæller Claus Vesterby fra RaceMakers.

Organisationen er stadig ikke helt på plads

Ulrich Ammundsen, der siden 2016 har stået i spidsen for at forberede Danmark, Fyn og ikke mindst de danske triatleter til at finde festhumøret frem til VM-festivalen, har efter eget ønske valgt at stoppe som eventchef ved udgangen af september måned.

Ulrich har siden sin tiltrædelse som eventchef haft fokus på at opbygge den rette organisation og skabe opmærksomhed om eventen. Dette stadie er nu overstået, og nu venter det benhårde arbejde med at få enderne til at nå sammen.

Ulrich er dog sikker på, at skal det nok lykkes.

 – Jeg synes, at jeg har bidraget med det, jeg kunne. Jeg har været med til at få skabt en bæredygtig organisation og et stærkt brand, som allerede nu vækker genklang hos den fynske befolkning og ikke mindst i triatlonverdenen. Det er jeg rigtig stolt af. Nu venter der et omfattende arbejde med at få det sportslige på plads, og det er jeg sikker på at RaceMakers vil lykkes med, udtaler Ulrich Ammundsen.

Hos Dansk Triatlon Forbund er man naturligvis ærgerlige over Ulrichs tilbagetrækning. Og de roser ham for den indsats han har lagt, siden han kom til roret i 2016.

 – Vi har været glade for Ulrichs arbejde og er ærgerlige over, at han stopper. Men på den anden side har vi hele tiden vidst, at Ulrichs force ligger i at igangsætte, stable en organisation på benene og ikke mindst få de gode ideer. Vi har derfor et virkelig godt setup med dygtige og kompetente samarbejdspartnere og en rigtig spændende og udfordrende vision for hvad Fyn ITU Multisport World Championship Festival skal være, slutter Morten Fenger. 

Dansk Triatlon Forbund og samarbejdspartnerne Sport Event Fyn og Sport Event Denmark arbejder på højtryk for at få landet en aftale med en stærk projektleder, der kommer til at stå i spidsen for den overordnede koordinering af den folkelige del af VM-projektet.

Ifølge Morten Fenger, forventes det at denne person er fundet i løbet af en uges tid.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply