Når den internationale sæson mere eller mindre sluttes af i Bahrain på lørdag, bliver det med ikke mindre end ni danskere på startlisten. Der er i forvejen lagt op til et brag af en dag, da racet i Bahrain, samtidigt er Ironman 70.3 Middle East Championship 2016. Så noget tyder på, at der venter kamp til stregen for de danske deltagere.

Ikonisk rute med start i Bahrain Bay og mål på Formel 1-banen

Når startskuddet lyder til Ironman 70.3 Middle East Championship i Bahrain på lørdag, så er det ikke et hvilket som helst race som venter deltagerne. Sidste år og i år, er racet brandet under Ironman-organisationen, men da det i 2014 blev kørt under navnet Challenge Bahrain, var det en del af The Triple Crown. Og dengang, da havde vi faktisk en dansk vinder – nemlig Helle Frederiksen, som tog en ganske overbevisende sejr.

På lørdag venter den samme rute, som Helle tog sin sejr på for nu to år siden. Svømningen foregår i Bahrain Bay og tager deltagerne ud på en enkelt omgang på i alt 1900 meter. Både starten og slutningen på svømmeruten er placeret ved det ikoniske Four Seasons Hotel, så allerede her, stifter de danske deltagere bekendtskab med ét af Bahrains største seværdigheder.

Efter at have tilbagelagt de 1900 meter svømning i Bahrain Bay, er det tid til at tage hul på dagens 90 kilometer cykling. Det er en superflad rute, som med store veje og 150 højdemeter, ikke byder på de store udfordringer. Altså pånær lidt sving undervejs. Cykelruten består af en tur fra Four Seasons Hotel og ud til Bahrain International Circuit, hvor de vil slutte med fem kilometers cykling på racerbanen, som der hvert år har besøg af verdens bedste racerkørere i Bahrain GP F1 race. Undervejs kommer deltagerne forbi flere af områdets største seværdigheder – så har de tiden og overskuddet til det, så bliver der absolut noget at kigge på.

Når cyklerne bliver stillet i T2, venter der 21,1 kilometer løb med start og mål på Bahrain International Circuit. Til at starte med, går løberuten tæt på racerbanen, hvorefter deltagerne løber ud i Alareen Wildlife Park, hvor deltagerne vil komme helt tæt på Bahrains dyreliv. Herefter går turen tilbage til Bahrain International Circuit, hvor deltagerne før målstregen, får sig en lille løbetur inde på racerbanen. Målstregen er placeret på selvsamme målstreg, som verdens bedste Formel 1-kørere jagter – så lidt ikonisk må man da sige at det er.

De danske deltagere i Ironman 70.3 Middle East Championship i Bahrain 2016

Som vi har været vant til i de senere weekender, når stævnerne har været kørt på den anden side af jordkloden, så er der ingen grund til at gå sent i seng på lørdag. Til gengæld må man stå en smule tidligt op, hvis man vil have starten med; Bahrain er nemlig kun to timer foran den danske tid, så når starten – som den gør – går klokken 6.55 lokal tid, vil deltagerne altså blive sendt afsted klokken 4:55 dansk tid.

Herunder har vi samlet en liste over de ni danske deltagere og deres startnumre. Held og lykke til alle ni på lørdag!

F30-34

231, Louise Barbesgaard, Abu Dhabi Triathlon Club

M30-34

513, Morten Tanggaard Nielsen, Tri 8660

F40-44

184, Kristina Beckendorf, Tri Club Denmark

M40-44

662, Stig Drejer
697, Jesper Rexen
707, Patrick Topp

F45-49

323, Helle Vaaben

M45-49

160, Karsten Due, Tridubai
138, Rune Sanbeck, Optima Racing Team

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply