Når der i weekenden bliver kørt European Cup i hollandske Holten, bliver det med fire danske eliteatleter til start – én i kvindefeltet og tre i herrefeltet. Samtidigt er den nyslåede EM-sølvvinder Sif Bendix Madsen til start i juniorkvindernes felt med følgeskab af tre landsholdskollegaer, imens vi også finder tre danskere til start i juniorherrernes felt.

Det traditionsrige ETU European Cup i hollandske Holten løber af stablen i weekenden, hvor det danske triathlon landshold stiller talstærkt til start på tværs af både elite- og juniorklasserne.

Til start i kvindernes eliterace har vi Alberte Kjær, der får comeback efter at have måttet melde afbud til EM i Kitzbühel for to uger siden på grund af tilbagevendende problemer med låret.

Alberte bliver den eneste kvinde til start i kvindernes eliteklasse, men tager vi et kig på herrernes ditto, finder vi til gengæld tre danske atleter der alle er klar til at give den max gas.

To af dem – Emil Holm og Daniel Bækkegaard – var til start ved EM på sprintdistancen i Düsseldorf i sidste weekend, og de melder sig også klar til at kæmpe i de rød-hvide farver i selskab med Mathias Lyngsø Petersen.

Hverken Alberte Kjær, Emil Holm, Daniel Bækkegaard eller Mathias Lyngsø Petersen får det dog nemt, for både i kvinde- og herrefeltet er der nogle uhyggeligt stærke navne til start. I kvindefeltet kan blandt andet nævnes hjemmebanefavoritten Rachel Klamer, imens den altoverskyggende favorit i herrefeltet er vinderen af forårets Super League Triathlon, Richard Murray.

Samtidigt finder vi også i alt 7 danske juniorer på startstregen, hvor Sif Bendix Madsen, Anne Holm, Augusta Grønberg Christensen og Anastacia Damm pryder kvindejunior-feltet, imens Oscar Gladney Rundqvist, Scott Steenberg og Valdemar Solok starter i herrejunior-feltet.

Særligt Sif Bendix Madsen er der høje forventninger til, da det kun er to uger siden hun vandt EM-sølv på samme distance.

Alle festlighederne foregår i morgen (lørdag), hvor der venter et tætpakket program med første start (herreelite) klokken 10.30. Herefter følger juniorkvinderne klokken 11.30, juniorherrerne klokken 11:55 og til sidst elitekvinderne klokken 13.00.

ETU Premium European Cup i Holten bliver afviklet på distancen 750-20-5.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre, jeg har et ansvarsfuldt og tidskrævende lederjob i detailbranchen og så dyrker jeg triathlon i min fritid, sideløbende med at jeg forsøger at opdatere bare lidt her på siden.

Leave a Reply