Som du tidligere har kunne læse her på sitet, var der i går et par danske triatleter til start i Ironman Arizona. Racet, som betegnes som ét af verdens hurtigste Ironman-stævner, havde deltagelse af danskerne Anders Eriksen og Mikkel If Hansen, hvoraf Anders rendte med racets bedste danske resultat, med sin syttendeplads. Oprindeligt var en tredje dansker, Jan Finkas, også på deltagerlisten, men af uvisse årsager, stod han ikke på startstregen.

Få dig her et overblik over, hvordan de to seje danske triatleter klarede sig.

Anders Eriksen nummer sytten i age group M30-34

Den første danske deltager i Arizona, Anders Eriksen, sørgede for et yderst fornemt dansk resultat. Han krydser målstregen i tiden 9:40:19, hvilket rakte til en placering som nummer sytten i age group M30-34, efter hvad man kan kalde for et flot pacet race.

Ud af de to danske deltagere, var Anders Eriksen den som var længst tid i baljen. Anders gennemførte de 3800 meter svømning i tiden 1:18:59, hvilket gjorde, at han kunne tage hul på cykelruten som nummer 88 i M30-34.

Men hvad han tabte på svømningen, i forhold til de fleste konkurrenter, hentede han så tilbage på cyklen. Han kommer nemlig igennem de 180 kilometer cykling i tiden 5:01:11, og med dén tid, fik han altså kørt sig op som nummer 27 i T2.

Og så er det jo at det bliver spændende. For kan han holde det momentum, med kun én ud af tre discipliner tilbage, så er mulighederne for et topresultat absolut tilstede. Anders kæmper da også hele vejen på det afsluttende marathon, og det betyder, at han med sit løbesplit på 3:14:32, henter endnu flere konkurrenter, og kan krydse målstregen som en flot nummer sytten.

Opdateret: Efter at denne artikel er blevet publiceret, har vi fået en melding fra Anders’ kone om, at Anders på den sidste del af cyklingen, fik problemer med sit energiindtag. Det betød, at han fik store maveproblemer undervejs på det afsluttende marathon og deraf også op til flere toiletbesøg. Efter at have krydset målstregen, røg han direkte i medical tent, da han kollapsede umiddelbart efter at være kommet i mål.

Meldingen er, at Anders hurtigt kom i bedring, efter lidt lægehjælp.

Mikkel If Hansen nummer 38 i age group M30-34

Den anden danske deltager, Mikkel If Hansen, gennemførte dagens strabadser i tiden 10:41:51, hvilket rakte til en placering som nummer 38 i age group M30-34.

Allerede på svømningen, fik Mikkel skaffet sig et godt udgangspunkt for resten af racet, da han efter at have svømmet de 3800 meter på lynhurtige 57:02, havde svømmet sig til den syvendebedste tid i sin age group.

På cyklen falder han derimod lidt tilbage, da han efter at have tilbagelagt de 180 kilometer på 5:19:39, stiller cyklen i T2 som nummer 24.

Til slut, ventede der så et marathon for Mikkel. Her kæmper han hele vejen til mål, men måtte desværre se sig indhentet af flere deltagere. Heriblandt også Anders Eriksen. Mikkel løber det afsluttende marathon på 4:19:14, hvilket altså bringer ham i mål som nummer 38.

Danske resultater i Ironman Arizona 2016

M30-34

17, Anders Eriksen, Glostrup, 9:40:19
38, Mikkel If Hansen, København, 10:41:51

Du kan se alle resultater fra racet i Arizona her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply