Der var på forhånd lagt op til et spændende race, da arrangørerne bag det New Zealandske Challenge Wanaka løbende havde proklameret, at de havde skaffet et stærkt felt til dette års race på den fulde jernmandsdistance.

På startlisten fredag aften, var blandt andre sidste års vindere, Dougal Allan og Yvonne Van Vlerken, og de skulle have hård konkurrence fra atleter som Luke Bell, Mike Phillips, Laura Siddal og Emma Bilham. Så selvom sportens allerstørste navne var fraværende, så lykkedes det alligevel arrangørerne, at få hentet nogle stærke atleter til start i ét af verdens hårdeste langdistance-stævner.

Herrernes race

Efter 3800 meter svømning, 180 kilometer cykling og 42,2 kilometer løb, var det sidste års vinder, Dougal Allan, der kunne krydse målstregen som vinder af dette års Challenge Wanaka.

Dougal kunne dog ikke komme sovende til sejren, da han undervejs fik hård modstand fra landsmanden Mike Phillips (New Zealand) og australieren Luke Bell. Faktisk var konkurrencen undervejs, så hård, at Dougal krydsede stregen i en tid, der nu står som ny ruterekord i det New Zealandske race. Nemlig 8:26:38.

– “Jeg vidste på forhånd, at hvem der nu skulle ende med at vinde i dag, skulle sætte ny ruterekord. Det er nogle hurtige herrer vi havde med at gøre i dag, særligt på cyklingen. Med dagens felt hos pro-herrerne og med de forhold vi skulle køre under, vidste jeg, at skulle jeg vinde, så skulle jeg slå rekorden,” har Dougal Allan fortalt til Stuff Sport, efter at have krydset målstregen som vinder.

Nummer to hos herrerne blev Mike Phillips (+5:22), imens Luke Bell tog sig af tredjepladsen (+16:12).

Kvindernes race

Også hos kvinderne, var det rekordernes dag. Vinderen Yvonne Van Vlerken (Holland) kunne nemlig også krydse målstregen i rekordtid, og det gjorde hun efter en utroligt tæt dyst med Laura Siddall (Storbritannien), der pressede Van Vlerken helt til målstregen.

Det så ellers ud til, at Van Vlerken skulle løbe sejren sikkert hjem indtil sent på det afsluttende marathon, men med ni kilometer tilbage, fik Siddall fornyet energi, og så blev mellemrummet mellem de to første kvinder pludseligt meget formindsket for hver kilometer.

På målstregen ender det dog med, at Yvonne Van Vlerken vinder i rekordtiden 9:15:44, imens Laura Siddall løber andenpladsen hjem, kun 32 sekunder efter. Emma Bilham (Schweitz) bliver nummer tre, knap et kvarter efter Van Vlerken.

Resultater Challenge Wanaka 2017

M-Pro

1 Dougal Allan, New Zealand, 8:26:38
2 Mike Phillips, New Zealand, 8:32:00
3 Luke Bell, Australien, 8:42:50
4 Allister Caird, Australien, 8:46:43
5 Simon Cochrane, New Zealand, 8:48:45

W-Pro

1 Yvonne Van Vlerken, Holland, 9:15:44
2 Laura Siddall, Storbritannien, 9:16:11
3 Emma Bilham, Schweitz, 9:30:39
4 Alyssa Godesky, USA, 9:58:58
5 Simone Maier, Tyskland, 10:03:06

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply