Onsdag blev ruterne til KMD IRONMAN 70.3 European Championship 2018 offentliggjort i strålende solskin på Kronborg Slot og via Facebook Live på IRONMANs platforme i Danmark og Europa. En række ændringer skal give såvel deltagere som tilskuere en endnu bedre oplevelse til det store mesterskab, der for andet år i træk afholdes i Helsingør fra den 14. til den 17. juni.

Blandt de mest markante ændringer er at endnu mere af løberuten, hvor størstedelen af de mere end 50.000 tilskuere befinder sig, henlægges til Helsingørs gamle bydel.

Dermed fjernes den del af løberuten der sidste år var på Nordhavnen.

 – Ruterne er skabt med henblik på først og fremmest at give deltagerne og tilskuerne den bedst mulige oplevelse af racet og Helsingør. Samtidig har vi lyttet til såvel deltagerne fra sidste år og byens borgere i forhold til at gøre afviklingen god som mulig for alle. I forhold til deltagerne, er vi gået efter at minimere stykker med brosten og undgå 180 graders sving, ligesom vi har fjernet et par korte stejle passager umiddelbart inden man skal rundt om Kronborg, som man jo skal fire gange, siger Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef for IRONMAN i Norden, om ruteændringerne.

Omvendt svømmerute

Foruden ændringerne på løberuten, har IRONMAN, som vi tidligere har kunnet fortælle, valgt at vende svømmeruten om. Det betyder at der i år svømmes modsat urets retning i Kulturhavnen.

Det sker for at sikre at den tekniske del af svømningen ligger først, samt at der bliver kortere vej fra swim exit til T1, for de næsten 3.000 deltagere der forventes til dette års IRONMAN Europamesterskab på 70.3-distancen:

 – Ved at vende svømmeruten rundt, får vi et endnu bedre flow. Og sidst på ruten, hvor deltagerne forventes at være mest trætte, er det bare at svømme lige ud med færre sving. Samtidig får vi folk op af vandet det sted, hvor de har kortest til skiftezonen, hvilket vi håber på giver hurtigere tider samlet set, fortæller Frej Elbæk Schjeldal.

Med ændringer på både svømmeruten og løberuten, er der til gengæld ingen ændringer på cykelruten.

Kæmpe fest venter

Sidste års KMD IRONMAN 70.3 European Championship var en stor succes både hvad angår deltagere, tilskuere og omsætning i byen. I år forventes festen at blive endnu større.

 – Vi har allerede passeret sidste års deltageral på 2500. Og vi forventer at lande et sted tæt ved 3.000 deltagere fra 40 forskellige nationer, hvilket gør mesterskabet til et af verdens største IRONMAN 70.3 stævner, siger Frej Elbæk Schjeldal, der glæder sig over den triatlonkultur der er blevet skabt omkring racet i Helsingør.

 – Det var helt fantastisk den måde som triatloninteresserede danskere og byen Helsingør omfavnede mesterskabet sidste år. Det tror jeg er en stor del af årsagen til at så mange i år, igen kommer for at være med. Så herfra skal der lyde en stor opfordring til at gentage opbakningen, og sammen med os og de mange triatleter, skabe en triatlonfest af de helt store den 14. til 17. juni i år.

Ønsker du at kigge nærmere på ruterne for 2018-udgaven, kan de findes her.

Leave a Reply