Efter flere år med licens i Aarhus 1900 Triathlon, vender Line Thams snuden hjemad mod rødderne. Fra og med 2018-sæsonen, kommer hun nemlig til at tørne ud for den sønderjyske klub Rødekro Tri & Motion. Det gør hun for at give noget tilbage til de muligheder, hun selv oplevede som ung svømmer i hjemstavnen Aabenraa.

Fire danske seniormesterskaber er det blevet til for Line Thams i hendes tid som elitetriatlet.

Men det var måske ikke kommet til at ske, hvis ikke hun allerede før hun skiftede badedragten ud med tri-dragten, stiftede bekendtskab med det etablerede tri-miljø i Aabenraa-egnen.

Jeg flytter nu klub hjem, fordi jeg ved, hvor stor en betydning det har haft for hvor jeg står i dag, at der var et etableret tri-miljø i Sønderjylland. – Line Thams

Vil give noget tilbage til hvor hun kommer fra

Og som en af Danmarks hurtigste triatleter pt., vil hun nu gerne give hjemegnen noget tilbage fra dengang.

– Jeg flytter nu klub hjem, fordi jeg ved, hvor stor en betydning det har haft for hvor jeg står i dag, at der var et etableret tri-miljø i Sønderjylland. Og ikke mindst frontfigurer som Andreas Petz og Jens Gydesen til at vise vejen. Jeg vil gerne hjem og se, om jeg kan hjælpe den næste generation – eller nogle fra de ældre generationer, ikke mindst – til at få lyst til at dyrke tri og måske endda blive rigtig gode til det, fortæller Line Thams om klubskiftet. 

 – Jeg er ekstremt glad for de muligheder, jeg havde for at dyrke sport i Sønderjylland for 10 år siden, og jeg vil gerne hjem og give tilbage. 

I den tid trænede jeg morgensvømning med Petz og lærte tri at kende gennem ham. Jeg så rigtig meget op til ham – Line Thams

Kom sent igang med svømning med vandskræk

At der skulle komme en så god triatlet ud af Line Thams, som hun nu er blevet, var der måske ikke mange der havde troet for flere år tilbage. Line kom nemlig ret sent i gang med sporten.

Før hun tørnede ud som triatlet for første gang, havde hun dyrket svømning gennem flere år. En sport, hun kom i gang med på trods af en god portion vandskræk.

 – Jeg startede med at svømme i OPNØR. Ret sent med vandskræk, forklarer Line. 

 – Jeg kom mig nok aldrig helt over vandskrækken før tri, men jeg blev bedre svømmer og svømmede i Sønderjysk Elite Svømning fra 2005. I den tid trænede jeg morgensvømning med Petz og lærte tri at kende gennem ham. Jeg så rigtig meget op til ham.

Jeg lånte noget triudstyr af andre sønderjyske atleter og deltog i Tri på Tyren for sjov. Jeg blev dansk juniormester og blev udtaget til ungdomslandsholdet – Line Thams

Tri-fundamentet var lagt

Bekendtskabet med triathlon var hermed gjort. På den måde stod det også næsten i kortene, at hun efter at være stoppet med svømningen, så småt skulle begynde at træne alle tre tri-discipliner.

Og det bragte altså det første danske mesterskab med sig.

 – Da jeg blev student og stoppede med at svømme for at fokusere på universitetet, lånte jeg noget triudstyr af andre sønderjyske atleter og deltog i Tri på Tyren for sjov. Jeg blev dansk juniormester og blev udtaget til ungdomslandsholdet, og så begyndte jeg at træne lidt tri i Aarhus, hvor jeg læste, lyder det kækt fra Line Thams.

Det var ikke let som en leg de første par år. Og jeg var helt malplaceret på ungdomslandsholdet, som ellers kun var drenge og Camilla Pedersen – Line Thams

Et par hårde første år

Som dansk juniormester og en del af ungdomslandsholdet, har man allerede vist at man har gode fremtidige muligheder i trisporten.

Men derfra og så til at være blandt de hurtigste under landsholdets fællestræninger, er der alligevel en bid vej.

 – Det var ikke let som en leg de første par år. Og jeg var helt malplaceret på ungdomslandsholdet, som ellers kun var drenge og Camilla Pedersen (med på Wildcard da hun ellers var lidt ældre, red.). Hun kunne sagtens køre med eller fra drengene, så jeg havde flere gange Rasmus Henning til at skubbe mig hjem. Men jeg blev da bedre, forklarer Line Thams med et smil.

Fra genert pige der ikke kendte til rigsdansk før tredje klasse og så til dansk mester… Den havde jeg aldrig set komme – Line Thams

Dansk seniormester for første gang i 2014

Det seriøse gennembrud kom dog i 2014, hvor hun nappede det danske seniormesterskab for første gang. En bedrift hun altså har gjort efter et par gange siden.

 – Jeg blev dansk senior mester (i sprint, red.) for første gang i 2014. Så fra genert pige der ikke kendte til rigsdansk før tredje klasse og så til dansk mester… Den havde jeg aldrig set komme, og det havde mine trænere, lærere og familie nok heller ikke, slutter Line stolt, med hentydning til sine sønderjyske rødder.

Hvornår Line Thams præcis kommer til at køre i de røde Rødekro-farver for første gang, vides endnu ikke. Men som gammel Rødekro Tri-dreng (ja, det var der jeg kørte da jeg var aktiv), synes jeg kun det er superfedt at de unge i klubben får Line at se op til.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply